Salvamontiştii din Maramureş şi poliţişti de frontieră din România şi Ucraina au căutat un ucrainean dispărut pe munte, iar căutărilor s-au alăturat şi câţiva turişti polonezi cu motociclete, care s-au putut deplasa rapid în zone greu accesibile. Bărbatul a fost găsit de către poliţiştii de frontieră din Ucraina, în ţara vecină.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Salvamont Maramureş a anunţat, joi, că a participat la o acţiune în zona Vf Pop Ivan, alături de echipaje ale Poliţiei de Frontieră din cadrul ITPF Sighetu Marmaţiei pentru recuperarea şi evacuarea unui cetăţean ucrainian aflat pe munte.

Operaţiunea a fost dificilă, întrucât nu se putea lua legătura cu bărbatul şi nici nu existau date certe cu privire la locul în are se afla.

Salvatorii montani care la ora alarmei se aflau deja pe Vf Pop Ivan, fiind o zi de prevenţie şi de montat stâlpi şi indicatori în zona menţionată, au făcut echipă cu echipele de la Poliţia de Frontieră încercând să identifice locaţia persoanei.

Salvatorii montani au beneficiat şi de sprijinul unor turişti polonezi aflaţi cu motocrosurile în zonă şi care au fost rugaţi să acorde ajutor datorită vitezei mari de acoperire a zonei cu acces dificil.

”Cetăţeanul ucrainean a fost identificat şi recuperat de structurile de frontieră ucraineană acesta fiind găsit în zona ucraineană”, a transmis Salvamont Maramureş.

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.