Tragerile din Poligonul Poplaca, din judeţul Sibiu, unde un bărbat care trecea prin zonă a fost împuşcat în picior, s-au desfăşurat ”conform unui plan aprobat la nivelul garnizoanei”, cu muniţie de calibrul 7,62 milimetri, fiind înştiinţate primăriile comunelor aflate în vecinătate pentru a informa populaţia ”despre interdicţia pătrunderii în zona de securitate a poligonului”.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Potrivit unui comunicat de presă transmis, miercuri, de Centrul de Instruire pentru Comunicaţii şi Informatică din Ministerului Apărării Naţionale, unităţi din Garnizoana Sibiu au executat trageri în poligonul Poplaca, marţi, între orele 08.00-17.00, cu pistol mitralieră calibrul 7,62 mm, puşcă mitralieră calibrul 7,62 mm şi mitralieră calibrul 7,62 mm.

“Tragerea s-a executat conform unui plan aprobat la nivelul garnizoanei, cu înştiinţarea primăriilor comunelor aflate în vecinătate în scopul informării populaţiei despre interdicţia pătrunderii în zona de securitate a poligonului. Conform procedurilor, pe timpul tragerilor a fost instalat un sistem de pază perimetral, compus din santinele şi observatori instalaţi în foişoarele din poligon. A existat o situaţie în care tragerea a fost oprită din cauza faptului că în apropierea zonei de siguranţă au fost identificaţi de către militarii din pază cetăţeni care se deplasau în căruţe. După rezolvarea acestei situaţii, tragerile au fost reluate”, se arată în comunicat.

Potrivit sursei citate, o comisie cercetează cazul şi a anunţat, conform procedurilor legale, Parchetul Militar Cluj.

La rândul lor, reprezentanţii Spitalului Judeţean Sibiu au anunţat că pacientul a fost operat.

”Bărbatul este stabil hemodinamic şi va rămâne internat sub supraveghere şi tratament de specialitate. Glonţul va fi pus la dispoziţia organelor de anchetă”, a declarat Decebal Todăriţă, purtătorul de cuvânt al Spitalului Judeţean Sibiu.

Un bărbat din localitatea Poplaca, aflată la câţiva kilometri de Sibiu, a fost împuşcat în picior, marţi, în timp ce trecea prin dreptul poligonului militar.

Bărbatul a povestit că a simţit o durere în picior, dar nu şi-a dat seama ce s-a întâmplat. Abia spre seară a ajuns la Urgenţă, iar medicii au constatat că are un glonţ în gambă.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.