Mai mulţi turişti au rămas blocaţi cu maşinile din cauza zăpezii, sâmbătă, la Bâlea Lac, judeţul Sibiu, iar echipaje de salvamontişti şi jandarmi montani au intervenit pentru curăţarea şoselei, astfel că oamenii au putut coborî după câteva ore. În zonă ninge viscolit, iar de la ora 15.00 Transfăgărăşanul va fi oficial închis pe durata iernii. Sâmbătă, stratul de zăpadă atingea zece centimetri la Bâlea.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Turiştii blocaţi cu maşinile la Bâlea Lac au început să coboare

Turiştii blocaţi cu maşinile, sâmbătă, la Bâlea Lac au început să coboare, sâmbătă după-amiază, după ce drumarii au reuşit să cureţe DN 7 C - Transfăgărăşan. Drumul este practicabil, în condiţii de iarnă, iar în zonă sunt echipaje de intervenţie de la CNAIR, salvamontişti, dar şi jandarmi montani.

Şeful Serviciului Salvamont Sibiu, Adrian David, a spus că s-a format un convoi de maşini şi coboară încet pe Transfăgărăşan, în zonă fiind echipaje de drumari, salvamontişti şi jandarmi montani.

Până la ora transmiterii acestei ştiri nu s-au înregistrat incidente şi nu sunt persoane rănite sau care să fi avut nevoie de îngrijiri medicale sau intervenţie de urgenţă.

Adrian David a anunţat că traseele montane situate la altitudini mai mari de 1.500 de metri, adică puţin mai sus de Bâlea Cascadă, sunt închise din cauza zăpezii, a viscolului, ceţii şi vântului.

La rândul lor, poliţiştii le cer şoferilor să respecte semnalizarea rutieră şi să nu pătrundă pe sectorul de drum care va fi închis circulaţiei oficial de la ora 15.00, dar este greu practicabil şi în prezent.

La Bâlea ninge viscolit în continuare.

Mai mulţi turişiti au rămas blocaţi cu maşinile la Bâlea Lac, din cauza viscolului

Mai mulţi turişti au rămas blocaţi cu maşinile, sâmbătă, la Bâlea Lac, judeţul Sibiu, iar echipaje de salvamontişti şi jandarmi montani sunt în zonă. Drumarii încearcă să cureţe şoseaua astfel încât oamenii să fie coborâţi în siguranţă, în condiţiile în care în zonă ninge viscolit, iar de la ora 15.00 Transfăgărăşanul va fi oficial închis pe durata iernii. Sâmbătă dimineaţă, stratul de zăpadă atingea zece centimetri la Bâlea.

Potrivit reprezentanţilor Poliţiei Judeţene Sibiu, mai multe maşini sunt blocate la Bâlea Lac, drumarii intervenind pentru curăţarea Drumului Naţional 7 C – Transfăgărăşan, astfel încât oamenii să poată coborî în siguranţă.

”Echipele CNAIR sunt la faţa locului şi lucrează pentru curăţarea şoselei. Se va face convoi şi vor fi coborâte maşinile care sunt la Bâlea”, au precizat reprezentanţii Poliţiei Sibiu.

Potrivit acestora, nu se cunoaşte numărul de autoturisme care este în zonă.

La rândul său, şeful Serviciului Salvamont Sibiu, Adrian David, a precizat că la Bâlea Lac sunt trei maşini Salvamont cu 15 oameni, dar că nu sunt persoane în pericol sau cu probleme medicale.

De asemenea, la Bâlea Lac sunt şi echipaje de jandarmi montani.

”Colegii desfăşoară activităţi de îndrumare şi recomandări pentru turişti, nu se intervine în alt fel deocamdată, aşteptându-se curăţarea drumului”, au precizat reprezentanţii Inspectoratului Judeţean de Jandarmi Sibiu.

Oamenii pot coborî cu telecabina de la Bâlea, însă nu vor să plece şi să îşi lase maşinile.

Potrivit meteorologilor, la Bâlea Lac ninge, temperatura a scăzut la minus 4 grade Celsius şi bate vântul. La ora 09.00, stratul de zăpadă era de zece centimetri.

Drumul Naţional 7 C - Transfăgărăşan - va fi închis, de sâmbătă, de la ora 15.00, cu cinzi zile mai repede decât în mod normal.

De asemenea, din cauza viscolului şi a zăpezii, este închisă circulaţia rutieră şi pe DN 67C - Transalpina, între Rânca şi Obârşia Lotrului, pe tronsonul kilometric 34+500 - 59+800.

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.