Un puternic incendiu a afectat vineri o clădire din localitatea germană Bergkamen, în care locuiau şi români, 33 de persoane fiind spitalizate, 7 în stare gravă, anunţă MAE, care precizează că verifică dacă printre victime există şi cetăţeni români.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email
CITEȘTE ȘI Celulă de criză la Ministerul pentru Românii de Pretutindeni, în cazul românilor răniţi în incendiul din Germania
Evenimente
20 mai - Evenimentul News.ro “Energy Road - Energie la tine acasă”. Parteneri: AS & Partners, FPPG, Delgaz Grid, Hidroelectrica, Nuclearelectrica, Premier Energy, Romgaz
30 mai - Maratonul Fondurilor Europene. Parteneri: BCR, BRD, CEC
4 iunie - Eveniment Profit.ro: Piaţa imobiliară românească sub spectrul crizei occidentale. Ediţia a IV-a. Parteneri: 123Credit, Cushman and Wakefield
6 iunie - Maratonul Energiei
CITEȘTE ȘI Iohannis se declară consternat de incendiul care a afectat o clădire locuită de români, în Germania

UPDATE 21:27 - MAE: Toate persoanele spitalizate în urma incendiului din Germania au fost externate; locatarii clădirii afectate au fost cazaţi în altă parte de către angajatorul german

Toate persoanele spitalizate în urma incendiului produs la data de 1 decembrie, într-un imobil situat în localitatea germană Bergkamen, în landul Renania de Nord – Vestfalia au fost externate, iar locatarii clădirii afectate au fost cazaţi în altă parte, anunţă MAE. Dintre cele 45 de persoane care locuiau în imobil, 33 erau înregistrate ca cetăţeni români, iar unele persoane aveau dublă cetăţenie.

 

 

"Potrivit ultimelor date furnizate Consulatului General al României la Bonn de către autorităţile locale, în imobilul incendiat locuiau 45 de persoane, dintre care 33 erau înregistrate ca cetăţeni români, unele dintre persoanele rezidente având dublă cetăţenie, printre care şi cea română. Conform datelor obţinute de reprezentanţii oficiului consular, toate persoanele spitalizate în urma producerii incendiului au fost externate", precizează Ministerul Afacerilor Externe.

De asemenea, în urma demersurilor oficiului consular, angajatorul german al persoanelor afectate de incendiu a confirmat că le-a asigurat cazarea într-o altă locaţie.

 

CITEȘTE ȘI Ambasadorul Germaniei la Bucureşti: Am fost şocat să aflu astăzi despre teribila incendiere din oraşul german Bergkamen.Autorităţile au început o investigaţie amănunţită

"Consulatul General al României la Bonn urmăreşte îndeaproape evenimentele legate de incendiul produs la data de 1 decembrie 2017, într-un imobil situat în localitatea germană Bergkamen. Oficiul consular a întreprins, în regim de urgenţă, demersuri pe lângă autorităţile locale, în vederea obţinerii unor informaţii cu privire la existenţa unor cetăţeni români printre victime", informează Ministerul Afacerilor Externe.

Potrivit informaţiilor furnizate de autorităţile locale, în imobilul afectat de incendiu locuiau 45 de persoane, printre care şi cetăţeni români, 33 dintre acestea fiind spitalizate, în urma intoxicaţiei cu fum. Şapte dintre acestea sunt în stare gravă, fără a le fi pusă viaţa în pericol.

O parte dintre persoanele spitalizate au fost deja externate.

"Conform datelor comunicate de către autorităţile locale, ancheta privind cauzele producerii incendiului este în desfăşurare. Consulatul General al României la Bonn monitorizează cu prioritate cazul şi menţine în permanenţă legătura cu autorităţile competente, fiind pregătit să acorde asistenţă consulară", precizează MAE.

Potrivit presei locale, Poliţia suspectează că focul a fost pus intenţionat de către o persoană încă neidentificată.

Iniţial, a fost cuprinsă de flăcări o maşină, apoi a luat foc şi un imobil în care locuiau muncitori din România şi din Republica Moldova, angajaţi în construcţii. 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.