Doi cetăţeni români au decedat, iar altul a fost rănit, fiind transportat la o unitate medicală din zonă, în urma furtunii din nordul Greciei, precizează MAE, într-un răspuns transmis News.ro.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

”Consulatul General al României la Salonic are în atenţie evenimentele legate de incidentul petrecut la data de 11 iulie, în Halkidiki, Republica Elenă, în urma căruia doi cetăţeni români şi-au pierdut viaţa şi altul a fost rănit. Reprezentanţii oficiului consular au întreprins demersuri pe lângă autorităţile locale pentru informaţii suplimentare cu privire la circumstanţele producerii incidentului, identitatea persoanelor decedate, identitatea şi starea de sănătate a persoanei rănite”, anunţă MAE.

În context, menţionăm că, la acest moment, din cauza condiţiilor meteo şi a unor defecţiuni la reţeaua de alimentare cu energie electrică în zonă, comunicarea cu autorităţile locale se desfăşoară cu dificultate.

”În urma demersurilor consulatului general, autorităţile locale au precizat că doi cetăţeni români au decedat, iar altul a fost rănit, fiind transportat la o unitate medicală din zonă pentru a beneficia de asistenţă medicală de specialitate”, precizează MAE.

O echipă consulară mobilă s-a deplasat în zonă pentru a obţine mai multe informaţii cu privire la acest incident şi pentru a acorda asistenţă consulară.

Consulatul General al României la Salonic monitorizează cu prioritate situaţia şi menţine legătura cu autorităţile locale, cu cetăţeanul român care este internat, fiind pregătit să acorde asistenţă consulară, inclusiv prin eliberarea documentelor necesare repatrierii trupurilor neînsufleţite şi eliberarea certificatelor de deces pentru cei doi cetăţeni români.

Furtuna care a afectat Grecia miercuri a produs moartea a  şase turişti şi rănirea altor zeci.

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.