MAE confirmă decesul a trei români şi rănirea gravă a altor patru în accidentul care a avut loc sâmbătă dimineaţă pe A34, în Departamentul francez Ardennes şi precizează vă reprezentanţii ambasadei fac demersuri pentru a obţine date privind identitatea lor, starea răniţilor şi circumstanţele producerii accidentului.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

"Ambasada României la Paris urmăreşte îndeaproape evenimentele legate de accidentul rutier produs la data de 1 iunie 2019, în Departamentul Ardennes, accident soldat cu decesul a trei cetăţeni români şi rănirea altor patru. Reprezentanţii ambasadei au întreprins, în regim de urgenţă, demersuri pe lângă autorităţile locale, în vederea obţinerii unor informaţii cu privire la identitatea victimelor, starea de sănătate a persoanelor rănite şi circumstanţele producerii accidentului", transmite MAE la solicitarea News.ro.

Potrivit datelor obţinute până la acest moment, trei cetăţeni români au decedat, iar alţi patru au suferit răni grave, fiind transportaţi la o unitate medicală din zonă pentru a beneficia de asistenţă medicală de specialitate.

Cetăţenii români afectaţi pot solicita asistenţă consulară la numerele de telefon ale Ambasadei României la Paris:, 0033 (0)1 47 05 29 66, 0033 (0)1 47 05 27 55, 0033 (0)1 45 50 39 97,  apelurile fiind redirecţionate către Centrul de Contact şi Suport al Cetăţenilor Români din Străinătate (CCSCRS) şi preluate de către operatorii Call Center în regim de permanenţă sau la numărul de urgenţă al ambasadei 0033 (0) 68 07 13 729.

Ambasada României la Paris monitorizează cu prioritate situaţia şi este în contact cu autorităţile locale, fiind pregătită să acorde asistenţă consulară, inclusiv prin eliberarea documentelor necesare repatrierii trupurilor neînsufleţite şi a certificatelor de deces.

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.