Un incendiu a izbucnit, sâmbătă, la subsolului uni bloc din Vaslui, focul arzând mocnit la cablul care alimenta cu electricitate imobilul. Zece locatari au ieşit singuri din bloc, iar alţi patru au fost evacuaţi de pompieri întrucât casa scării a fost inundată de fum şi gaze toxice.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă (ISU) Vaslui anunţă că a intervenit, sâmbătă, cu trei autospeciale (dintre care două autospeciale de stingere cu apă şi spumă), zece subofiţeri şi un ofiţer la un incendiu izbucnit la subsolul unui bloc din Vaslui.

La sosirea echipajelor de intervenţie, focul ardea mocnit la un cablu electric care alimenta cu energie electrică blocul Nr. 418, iar casa scării B era inundată cu fum şi gaze toxice.

Potrivit ISU Vaslui, zece locatari s-au autoevacuat, alte patru persoane fiind evacuate de către pompierii militari.

FOTO: ISU Vaslui
FOTO: ISU Vaslui

"Accesul în subsolul blocului a fost extrem de dificil. S-a acţionat şi pentru evacuarea fumului şi gazelor toxice prin efectuarea unor deschideri în acoperişul blocului", arată sursa citată.

În urma incendiului a ars izolaţia unui cablu electric, iar cauza probabilă de izbucnire a acestuia este un scurtcircuit la un cablu electric neizolat corespunzător.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.