Peste 20 de locatari ai unui bloc din Braşov sunt evacuaţi, vineri, după ce terenul pe care este construit imobilul s-a surpat la o adâncime de 4,5 metri sub fundaţie, astfel că, potrivit autorităţilor, există pericolul ca întreaga clădire să se prăbuşească. Locatarii vor fi cazaţi provizoriu într-un cămin de bătrâni.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

În urma unei expertize şi a recomandărilor Inspectoratului de Stat în Construcţii şi Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă, Comitetul Local pentru Situaţii de Urgenţă a  decis evacuarea blocului situat pe strada Molidului nr. 33, după ce s-a stabilit că imobilul este în pericol de prăbuşire.

"Conform expertizei, s-a constatat existenţa unui gol rezultat din prăbuşirea terenului de fundare, pe o adâncime de 4,5 metri sub fundaţie şi o lungime de 4 metri, ceea ce are ca efect apariţia riscului de prăbuşire pentru construcţie. Astfel, s-a dispus evacuarea persoanelor care locuiesc în acel imobil, începând de astăzi. Accesul la imobil, cât şi în zona adiacentă va fi restricţionat, iar Poliţia Locală şi Inspectoratul de Jandarmi vor asigura şi paza imobilului“, au anunţat reprezentanţii Primăriei Braşov.

În bloc sunt 20 de apartamente, din care 16 locuite, cu un total de 25 de persoane, toţi adulţi. Patru dintre cele 25 de persoane sunt chiriaşi, astfel că municipalitatea le-a propus celor 21 de persoane, proprietari, cazarea în Căminul pentru persoane vârstnice din cartierul Noua, în camere de două paturi.

Conform surselor citate, vineri va fi eliberată şi autorizaţia de construcţie în regim de urgenţă, urmând să fie realizată şi o expertiză detaliată care să conţină şi soluţiile de consolidare a clădirii, astfel încât lucrările să înceapă cât mai repede. Toate documentaţiile şi lucrările ce implică domeniul public vor fi suportate de către Municipalitate, conform administratorului public, Miklos Gantz.

 

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.