Medicii Serviciului de Medicină Legală Buzău au stabilit, în urma necropsiei în cazul cardiologului Adrian Negoiţă, şeful Secţiei de Cardiologie din Spitalul Judeţean Buzău, găsit mort sâmbătă dimineaţă în curtea casei sale de vacanţă din comuna Gura Teghii, că acesta a decedat din cauza unui traumatism prin cădere şi a hemoragiei intracraniene care a urmat loviturii.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Potrivit unor surse medicale din Spitalul Judeţean Buzău, cardiologul Adrian Negoiţă, găsit decedat sâmbătă şi în cazul căruia Poliţia şi Parchetul au declanşat anchete pentru a stabili cauzele morţii, a murit în urma unei căzături.

În urma necropsiei, specialiştii au ajuns la concluzia că decesul s-a produs din cauza unui traumatism prin cădere şi a hemoragiei intracraniene ca efect al loviturii, afirmă surse medicale.

Astfel, cardiologul de 36 de ani, unul dintre cei mai cunoscuţi şi apreciaţi doctori din judeţul Buzău, a murit în urma unui accident produs în curtea casei sale de vacanţă. Medicul a căzut pe spate, alunecând pe scări şi lovindu-se cu capul fie de o scară, fie de bordura în apropierea căreia a fost găsit într-o baltă de sânge. Joi, fusese ziua sa de naştere, iar în weekend intenţiona să petreacă alături de familie şi de mai mulţi prieteni.

În noaptea de vineri spre sâmbătă, doctorul ar fi ieşit singur din casă, moment în care ar fi căzut fără să se mai ridice şi fără ca cineva să-l caute în acest timp.

El a fost găsit, sâmbătă dimineaţă, de către un membru al familiei care a ieşit din locuinţă şi l-a găsit pe cardiolog întins pe spate.

Luni, sicriul cu trupul neînsufleţit al doctorului a fost adus în holul Spitalului Judeţean Buzău, unde acesta lucra din februarie 2014, sute de cadre medicale şi pacienţi aducându-i un ultim omagiu.

Mama doctorului Negoiţă este, de asemenea, cardiolog în cel mai mare spital din Buzău.

"Nu îmi pot găsi cuvintele ca să pot exprima ce simt şi ce pierdere e, atât ca om, cât şi ca medic. Nici nu ştiu cum să vă spun. Pe lângă colegi de serviciu, eram şi amici şi ne consultam deseori. Dacă despre alţi colegi din spital sau despre mine ar mai exista şi altfel de vorbe, despre el nu am auzit decât vorbe de bine. Nu a existat zi în care să zică  «Nu pot» sau «Nu vreau». Obosit după gardă rămânea după orele de program să îşi facă treaba. Ce m-a uimit pe mine cel mai mult a fost faptul că la un moment dat a zis că viaţa lui este cardiologia şi parcă prinde energie când scapă un pacient de la moarte. Spunea că se regăseşte în coronografie şi că ar face-o fără întrerupere ”, a spus managerul Spitalului Judeţean de Urgenţă Buzău, Claudiu Damian.

Directorul unităţii sanitare a adăugat că în timpul în care Adrian Negoiţă a condus Secţia de Cardiologie a Spitalului Judeţean de Urgenţă Buzău exodul pacienţilor de pe această secţie către alte unităţi sanitare a fost stopat, urmare a modului în care aceştia erau trataţi de tânărul doctor.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.