Jandarmii din Vrancea intervin, sâmbătă, în comuna Valea Sării pentru protejarea populaţiei după ce un urs şi-a făcut apariţia în zonă, iar într-un final a rămas prins în gardul unei grădini. În zonă sunt aşteptaţi specialişti din Covasna care să tranchilizeze animalul şi să îl elibereze.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Jandarmii din Vrancea au fost sesizaţi, sâmbătă, printr-un apel la numărul unic de urgenţă 112, despre faptul că în apropierea comunei Valea Sării, în punctul "Pod Grumaz", un urs este prins într-un gard al unei grădini, în afara localităţii.

Acolo s-au deplasat două echipaje de jandarmi din cadrul Inspectoratului de Jandarmi Judeţean Vrancea, poliţişti şi lucrători silvici.

În zonă au fost dispuse măsuri de delimitare a perimetrului şi restricţionare a accesului persoanelor în scopul protejării cetăţenilor, până la sosirea specialiştilor, care vor lua măsuri pentru eliberarea ursului. Echipa aşteptată în Vrancea este din Covasna şi este în drum spre Valea Sării.

Începând cu anul 2017, jandarmii pot să aibă şi să folosească arme cu tranchilizante şi dotări similare împotriva animalelor periculoase, însă în  judeţul Vrancea nu există o persoană care să folosească o astfel de armă. În aceste condiţii, jandarmii nu pot face altceva decât să păzească animalul prins, până la venirea unui specialist cu armă tranchilizantă.   

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.