Jandarmeria Capitalei anunţă că, din acest weekend, intensifică măsurile de ordine în zonele unde ar putea apărea aglomerări de persoane, în special în târgurile de Crăciun.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

”Începând din acest week-end, Jandarmeria Capitalei va intensifica măsurile de ordine şi siguranţă publică şi va suplimenta dispozitivele de jandarmi care vor patrula în zonele unde există posibilitatea să se constituie aglomerări de persoane, în special în zona celor două Târguri de Crăciun organizate în Piaţa Constituţiei şi Drumul Taberei”, anunţă, vineri, Jandarmeria Capitalei.  

Totodată, Jandarmeria Bucureşti desfăşoară, în acestă perioadă, acţiuni pentru prevenirea şi combaterea fenomenului contravenţional şi infracţional prin monitorizarea respectării legislaţiei referitoare la regimul materialelor pirotehnice. 

Jandarmeria precizează că orice operaţiuni cu articole pirotehnice efectuate fără drept constituie infracţiune şi se pedepseşte cu închisoare de la 3 luni la un an. 

Jandarmeria face recomandări populaţiei, ”având în vedere că, în ultima perioadă, au fost constatate mai multe fapte antisociale şi încălcări ale normelor legale în vigoare (port sau folosirea fără drept de obiecte periculoase, tulburarea ordinii şi liniştii publice prin iscarea unor conflicte între grupuri de persoane, folosirea ilegală de materiale pirotehnice):  

    ● să adopte un comportament civilizat;  

    ● să evite conflictele de orice natură; 

    ● părinţii sunt rugaţi să supravegheze cu atenţie sporită copiii; 

    ● să nu folosească materiale pirotehnice (artificii/petarde), deoarece acestea pot afecta sănătatea lor şi pe a celor din jur; 

    ● dacă sunt martorii săvârşirii unor fapte antisociale, să apeleze cu încredere la cea mai apropiată patrulă/echipaj de jandarmerie sau la numărul de urgenţă ”112”. 

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.