Un jandam din cadrul Jandarmeriei Ialomiţa este cercetat de superiori după ce a fost surprins într-un mijloc de transport în comun nepurtând mască de protecţie, aşa cum prevede legea.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Cazul este prezentat, vineri, de Jandarmeria Ialomiţa, postarea fiind preluată pe contul de Facebook al Jandarmeriei Române, inclusiv cu fotografii ale jandarmului care nu poartă mască, deşi se află într-un mijloc de transport în comun, iar legea prevede clar obligativitatea de a avea gura si nasul acoperite.

"În această dimineaţă, am primit din partea cetăţenilor, pe adresa noastră de facebook, mai multe fotografii care prezintă un jandarm aflat într-un mijloc de transport în comun, fără să poarte masca de protecţie, aşa cum prevede legea. Comanda Inspectoratului de Jandarmi Judeţean Ialomiţa a dispus de urgenţă verificarea acestor imagini, iar din primele verificări a rezultat faptul ca jandarmul face parte din Inspectoratul de Jandarmi Judeţean Ialomiţa. Şi cum nimeni nu este mai presus de lege, am hotărât efectuarea unei cercetări amănunţite cu privire la aspectele sesizate, urmând a fi luate măsurile legale. Mulţumim cetăţenilor pentru transmiterea acestor imagini”, a transmis Jandarmeria.

Ulterior, Inspectoratul Judeţean de Jandarmi Ialomiţa a precizat că jandarmul se afla într-un mijloc de transport în comun din Bucureşti, catalogând drept regretabil gestul acestuia de a nu purta mască de protecţie.

"Într-adevăr este vorba despre colegul nostru, iar imaginile par a fi făcute într-un mijloc de transport in comun din Bucureşti. Gestul lui de a nu purta masca este regretabil şi singular la nivelul unităţii. Faţă de acesta pot fi luate măsuri disciplinare, deoarece are obligaţia sa respecte prevederile legale cu privire la prevenirea şi combaterea răspândirii virusului SARS COV 2”, a precizat Jandarmeria Ialomiţa.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.