Un jandarm a fost arestat preventiv de Tribunalul Militar Bucureşti după ce a agresat trei femei, una dintre acestea - iubita sa la acel moment - având nevoie de o săptămână de îngrijiri medicale, iar un alt jandarm este cercetat în această cauză deoarece l-a ajutat pe colegul său să distrugă maşina uneia dintre victime. Reprezentanţii Jandarmeriei Române au precizat că situaţia era cunoscută, iar jandarmului i-a fost retras armamentul şi i-au fost date atribuţii în unitate, el fiind sancţionat de patru ori pentru nerespectarea regulamentelor militare.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email
UPDATE - Jandarmeria Română a transmis precizări, miercuri, referitor la reţinerea unui jandarm din cadrul IJJ Călăraşi pentru mai multe fapte de violenţă în familie.
 
"Am cunoscut situaţia angajatului nostru şi am oferit concursul pe tot parcursul cercetărilor desfăşurate de organele de anchetă. De asemenea, la nivelul unităţii au fost luate mai multe măsuri preventive: retragerea armamentului individual, executarea unor atribuţii în cadrul unităţii (pentru a nu avea contact cu cetăţenii) şi introducerea într-un program de consiliere şi monitorizare psihologică. Precizăm că subofiţerul este angajat din iulie 2010, a fost evaluat psihologic în anul 2018, fiind declarat apt", a arătat sursa citată.
 
Potrivit Jandarmeriei, pentru nerespectarea regulamentelor militare, a fost sancţionat de patru ori, ultima dată în anul 2019. 
 
"Suspendarea activităţii consiliilor de onoare pe timpul situaţiei de urgenţă şi alertă, precum şi existenta unui dosar penal au împiedicat desfăşurarea procedurilor interne de aplicare a unei sancţiuni disciplinare pentru comportamentul care aduce atingere onoarei militare.
Precizăm că este un caz izolat şi condamnăm astfel de comportamente care nu sunt acceptate în relaţiile sociale", au adăugat reprezentanţii Jandarmeriei.
 
ŞTIREA INIŢIALĂ - Potrivit unui comunicat al Parchetului Militar de pe lângă Tribunalul Militar Bucureşti, procurorii militari au dispus, marţi, prin ordonanţă, punerea în mişcare a acţiunii penale faţă de doi militari în cadrul Jandarmeriei Române, pentru violenţă în familie, distrugere, încălcarea ordinului de protecţie, două infracţiuni de lovire sau alte violenţe, ameninţare şi tulburarea ordinii şi liniştii publice, faţă de unul dintre jandarmi, respectiv complicitate la infracţiunea de distrugere, faţă de cel de-al doilea jandarm.
 
"În fapt, s-a reţinut că unul dintre inculpaţi a exercitat acte de violenţe faţă de o persoană de sex feminin cu care, la acel moment, avea relaţii similare căsătoriei, provocându-i acesteia multiple leziuni care au necesitat un număr de 6-7 zile de îngrijiri medicale, iar ulterior, în scop şicanatoriu, prin folosirea unei substanţe chimice şi ajutat de cel de-al doilea inculpat, a procedat la degradarea autoturismului persoanei vătămate şi a încălcat obligaţiile impuse prin ordinul de protecţie emis în favoarea aceleaşi persoane vătămate”, se arată în comunicat.
 
Sursa citată menţionează că acelaşi jandarm a lovit şi ameninţat o altă femeie, în timp ce se aflau într-un local public.
 
De asemenea, el a agresat şi o a treia femeie, în condiţiile în care aceasta o însoţea pe fiica sa în vederea depunerii unei plângeri penale faţă de acesta la poliţie.
 
Primul jandarm a fost reţinut iniţial pentru 24 de ore, iar miercuri Tribunalul Militar Bucureşti a decis arestarea preventivă a acestuia.
viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.