Inspectorii ITM Sibiu au stabilit, miercuri, că bărbatul de 45 de ani care a fost prins sub un utilaj la o fabrică de cărămidă din municipiul Sibiu au stabilit că acesta a ajuns într-o zonă periculoasă a utilajului, fiind făcute verificări pentru a se stabili de ce s-a întamplat acest lucru.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Purtătorul de cuvânt al ITM Sibiu, Ana Gancea, a precizat, miercuri, pentru News.ro, că accidentul în urma căruia un muncitor de 45 de ani a fost grav rănit s-a produs la o fabrică de cărămidă cu sediul în Bucureşti, dar cu punct de lucru la Sibiu.

"Victima are contract de muncă în regulă. Până acum, s-a stabilit că bărbatul a ajuns într-o zonă periculoasă a maşinii care face cărămizile, dar se fac cercetări pentru a stabili de ce s-a întâmplat acest lucru”, a declarat Ana Gancea.

Potrivit acesteia, inspectorii verifică absolut toate documentele firmei respective în ceea ce priveşte Sănătatea şi securitatea în muncă, cercetarea urmând a fi realizată de către conducerea firmei, sub supravegherea ITM Sibiu.

Potrivit legii, accidentele de muncă ce nu sunt grave se cercetează direct de către unitatea angajatoare, accidentele de muncă cu urmări grave se verifică de către sociatete, sub supravegherea ITM, iar la accidentele mortale ancheta se face de către ITM.

Starea bărbatului rănit în accidentul de miercuri este extrem de gravă, acesta fiind în continuare internat în Secţia Anestezie terapie Intensivă a Spitalului Judeţean Sibiu.

Incidentul s-a petrecut, miercuri dimineaţă, în curtea unei fabrici din municipiul Sibiu, când muncitorul în vârstă de 45 de ani a fost prins sub un utilaj. Colegii bărbatului au reuşit să îl scoată de sub maşină înainte să ajungă echipajul SMURD solicitat, ulterior bărbatul fiind resuscitat şi transportat la spital.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.