ISU Suceava a transmis, vineri seară, după ce pacienta cu suspiciune de coronavirus a fost scăpată de echipaj, că izoleta nu a atins pământul şi nu a fost deteriorată. În urma incidentului, pacienta şi paramedicul care s-a împiedicat nu au fost răniţi.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

”În cursul zilei de astăzi, unitatea noastră a fost solicitată pentru preluarea pacientei respective şi asigurarea transportului cu Autospeciala de Transport Personal şi Victime Multiple (ATPVM) la spitalul de boli infecţioase din municipiul Iaşi. La un moment dat, unul dintre paramedicii SMURD a alunecat pe platforma autospecialei, din cauza suprafeţei alunecoase generate de temperaturile scăzute.  Regretăm acest incident, însă asigurăm cetăţenii de faptul că pacienta nu a avut de suferit şi nici colegul nostru, paramedicul SMURD. Mai mult, colegul nostru a depus tot  efortul,  pentru a-i asigura protecţia”, a transmis ISU Suceava, vineri seară.

Potrivit sursei citate, izoleta nu a atins pământul, ci a rămas sprijinită pe genunchiul paramedicului.

”De asemenea, în urma incidentului nu a fost deteriorată izoleta de protecţie. La ora transmiterii acestor precizări, pacienta se află deja la spital, iar colegii noştri, după efectuarea decontaminării personalului şi a autospecialei, se vor întoarce la unitate”, a mai transmis ISU Suceava.

Femeia din Suceava care s-a întors din China şi este suspectă de infecţie cu coronavirus a fost preluată vineri de la Spitalul Judeţean Suceava pentru a fi transferată la Clinica de Boli Infecţioase "Sfânta Parascheva" Iaşi.

În momentul în care pacienta, aflată într-o capsulă specială, era urcată în ambulanţă, unul dintre cei care o transporta a alunecat, scăpând şi targa şi căzând şi el de pe rampă.
 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.