Şeful ISU Sibiu, Cosmin Balcu, a declarat, sâmbătă, într-o conferinţă de presă, că Operatorul economic la care s-a produs incendiul de vineri seara colectează deşeuri periculoase şi că în depozit se aflau peste 80 de tone de substanţe. El a precizat că Direcţia de Sănătate Publică (DSP) a transmis că nu au fost depăşite cotele admise pentru poluare.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email
”Cetăţenii Sibiului nu sunt în pericol din acest punct de vedere”, a precizat şeful ISU Sibiu.
 
El a spus că nu ştie exact ce cantitate de substanţe se afla în depozit, dar că este vorba de peste 80 de tone.
 
”Nu ştiu ce fel de substanţe. Am salvat ce am putut din calculatoare, urmează să ne dea operatorul exact ce substanţe. Nu doar nouă, ci şi IPJ-ului, Gărzii de Mediu şi celorlalte instituţii care au implicare în această misiune. Sunt deşeuri unele periculoase, reziduuri”, a afirmat el.
 
Cosmin Balcu a precizat că depozitul avea autorizaţie ISU în privinţa riscului la incendiu pe risc mare, emisă în 2017.
 
”Nu ştiu dacă avea toate autorizările, doar cea care ţine de noi. S-a respectat”, a spus el.
 
Şeful ISU a mai declarat că deocamdată nu se cunosc cauzele incendiului şi că sunt analizate toate variantele: scurt circuit, mână criminală, incendiu provocat. ”Avem oameni care lucrează şi acum acolo, nu mă pot antepronunţa. Clădirea în mare parte e distrusă, am salvat cam un sfert din clădire. Există o parte a clădirii unde s-a prăbuşit tavanul”, a adăugat el.
 
Incendiului izbucnit vineri seară la depozitul de uleiuri folosite şi vopsea din municipiul Sibiu a fost stins, sâmbătă dimineaţă, după circa zece ore în care sute de pompieri din judeţele Sibiu, Alba, Hunedoara, Vâlcea şi Mureş au intervenit. Nu s-a înregistrat nicio victimă.
viewscnt

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.