Cele două depozite cuprinse, marţi seară, de un puternic incendiu în localitatea Baloteşti ard "generalizat" şi sunt prăbuşite în mare proporţie, a declarat Daniel Vasile, purtătorul de cuvânt al ISU Bucureşti - Ilfov. El a precizat că la ora actuală fumul nu se mai propagă vertical, ci aleatoriu, din cauza vântului. Din interiorul uneia dintre hale se aud explozii succesive, de mare intensitate.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Purtătorul de cuvânt al ISU Bucureşti - Ilfov, Daniel Vasile, a declarat că cele două depozite cuprinse de incendiu în localitatea Baloteşti ard "generalizat" şi sunt prăbuşite în mare proporţie.

Acesta a adăugat că la ora actuală fumul nu se mai propagă vertical, ci aleatoriu, din cauza vântului, iar din interiorul uneia dintre hale se aud explozii succesive, de mare intensitate, ale unor recipiente sub presiune.

"Am decis retragerea pompierilor la o distanţă de siguranţă", a spus Vasile.

Potrivit sursei citate, locuinţele sunt la aproximativ 300 de metri de incendiu, iar o altă hală la aproximativ 70 - 80 de metri distanţă, însă nu există pericol iminent pentru populaţie.

În zonă, fumul este extrem de gros, iar flăcările foarte înalte, ceea ce face intervenţia extrem de dificilă.

Vasile a mai spus că incendiul a afectat o suprafaţă de aproximativ 5 - 6.000 de metri pătraţi.

Traficul rutier pe DN 1 se desfăşoară cu dificultate în zona incendiului.

În prezent, la faţa locului intervin 16 autospeciale de stingere.

Pompierii recomandă populaţiei din zonă să rămână în locuinţe.

Doi bărbaţi au primit îngrijiri medicale la faţa locului, unul suferind un atac de panică, iar altul inhalând fum.

De asemenea, pompierii încearcă să limiteze extinderea flăcărilor, în condiţiile în care în zona respectivă sunt mai multe depozite, inclusiv un depozit de medicamente.

Potrivit conducerii Aeroportului Otopeni, zborurile avioanelor nu sunt afectate de incendiu.

Iniţial, la faţa locului au fost trimise cinci autospeciale, iar ulterior au fost suplimentate cu alte câteva autospeciale de stingere şi o autoscară.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.