Cercetările pentru stabilirea cauzelor izbucnirii incendiului care a distrus un depozit din judeţul Ilfov unde erau arhivele mai multor companii, inclusiv bănci, şi care a fost stins după zece zile de intervenţie au fost începute marţi, anunţă reprezentanţii Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă (ISU) Bucureşti-Ilfov.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Comisia de cercetare va fi formată din specialişti din cadrul ISU Bucureşti-Ilfov, mai spun reprezentanţii instituţiei, care nu pot estima însă durata desfăşurării anchetei.

Potrivit sursei citate, în urma verificărilor făcute în urmă cu o săptămână de către inspectorii de la Inspectoratul Regional în Construcţii Bucureşti-Ilfov la depozitul din Dărăşti este interzis accesul oricărei persoane, inclusiv a pompierilor, în interiorul clădirii.

Incendiul izbucnit în 26 mai la depozitul din localitatea Dărăşti, judeţul Ilfov, în care erau arhivele mai multor companii, inclusiv ale unor bănci, a fost lichidat duminică seară în jurul orei 20.30, după zece zile de la izbucnire.

Flăcările au afectat aproximativ 1.000 de metri pătraţi din suprafaţa totală a imobilului de 1.800 de metri pătraţi, declarau atunci reprezentanţii Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă. Întrebat despre pagubele produse de incendiu, purtătorul de cuvânt al ISU, Daniel Vasile, spunea că este posibil să fi scăpat de flăcări doar echipamentele electronice aflate în partea din spate a clădirii.

Iniţial, au fost trimise pentru stingerea incendiului zece autospeciale, patru autoscări şi o echipă de descarcerare, însă numărul acestora a fost suplimentat, ajungându-se la 15 autospeciale de stingere, trei echipe de descarcerare şi au fost aduse şi motopompe pentru alimentare din surse fără presiune.

Ştefan Ecxarcu, managerul Global Archive, compania căreia îi aparţine depozitul distrus de incendiu, declara că urmează să fie făcută o analiză, în baza situaţiei electronice pe care firma o are, pentru a se stabili exact ce documente au ars. El mai spunea că depozitul avea asigurare, iar companiile care aveau acolo arhivele şi au rămas fără documente vor fi despăgubite.

El a mai spus că firma a investit 400.000 de euro într-un sistem modern de stingere a incendiilor, cu gaz inert, la două dintre depozitele companiei, iar pentru depozitul cuprins de incendiu erau începute lucrări de dotare cu un astfel de sistem.

Potrivit site-ului companiei, aceasta are peste 150 de clienţi, în general companii private, inclusiv bănci.

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.