În noaptea de 03/04.06.2023, în intervalul orar 22:00 – 04:00, Serviciul Ordine Publică – ipj Suceava a organizat şi desfăşurat o amplă acţiune cu efective mărite, pe linia prevenirii infracţiunilor stradale şi a faptelor antisociale generate în zona cluburilor, barurilor şi discotecilor. Poliţia anunţă că au fost legitimate 181 de persoane şi au fost efectuate 52 de controale corporale, 14 persoane fiind atenţionate cu privire la normele de conduită socială. Totodată, au fost aplicate 11 sancţiuni contravenţionale în valoare totală de 4.700 lei.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

La acţiune au participat poliţiştii Serviciului Ordine Publică, sprijiniţi de poliţişti din cadrul Serviciului de Investigaţii Criminale, Serviciului de Investigare a Criminalităţii Economice, poliţişti din cadrul Poliţiilor Oraşelor Cajvana şi Milişăuţi, poliţişti rutieri, luptători ai Serviciului Acţiuni Speciale – IPJ Suceava şi lucrători de jandarmi din cadrul IJJ Suceava. În cadrul acţiunii au fost verificate săli cu jocuri de noroc din cartierul Burdujeni – Suceava, zonele George Enescu şi Obcini, trei cluburi din mun. Suceava, precum şi o discotecă din oraşul Cajvana.

”Au fost legitimate 181 de persoane şi au fost efectuate 52 de controale corporale, 14 persoane fiind atenţionate cu privire la normele de conduită socială. Totodată, au fost aplicate 11 sancţiuni contravenţionale în valoare totală de 4.700 lei.

Au fost controlaţi 12 agenţi de pază şi securitate, 4 fiind sancţionaţi contravenţional. Totodată, pentru deficienţele constatate în mod repetat, poiţiştii au dispus închiderea temporară a unei discoteci din oraşul Cajvana”, precizează comunicatul. IPJ Suceava mai arată că în data de 04.06.2023, la ora 00:10, în parcul din zona Cetate din municipiul Suceava au fost depistate două tinere în varsta de 19 şi respectiv 22 ani care consumau alcool şi tulburau liniştea publică, în compania altor tineri.

”Cele 2 tinere au fost sancţionate pentru consumul de alcool în locuri publice interzise în acest sens, conform art. 2 pct. 23 din Legea 61/1991 privind sancţionarea faptelor de încalcare a unor norme de convietuire socială, a ordinii şi liniştii publice”, precizează Inspectoratrul Judeţean. În data de 04.06.2023, la ora 01:40, în incinta unui club din municipiul Suceava a fost identificat un agent de securitate în vârstă de 41 ani, care fiind in timpul serviciului, era îmbrăcat în trening, fără a fi echipat cu uniforma şi însemnele distinctive ale firmei de pază al cărei angajat era.

Agentul de pază a fost sancţionat cu amendă conform art. 58 lit. e) din Legea 333/2003 privind paza obiectivelor, bunurilor, valorilor si protecţia persoanelor. În data de 04.06.2023, la ora 01:55, la sala o sală de jocuri din municipiul Suceava, a fost identificat agentul de securitate în vârstă de 45 ani, care fiind în timpul serviciului, purta un hanorac peste uniforma cu însemnele distinctive ale firmei de pază a carei angajat era, nu avea în dotare baston din cauciuc sau tomfă, iar spray-ul iritant lacrimogen pe care il deţinea era expirat de peste 6 luni.

Agentului de pază i-a fost aplicate 2 sancţiuni contravenţionale în valoare de 600 lei, conform art. 58 lit. e) din Legea 333/2003 privind paza obiectivelor, bunurilor, valorilor şi protecţia persoanelor. În data de 04.06.2023, la ora 03:05, s-a constatat că într-o locaţie de pe raza oraşului Cajvana, activitatea de discotecă a continuat după ora închiderii localului, nefiind respectat orarul de funcţionare stabilit prin acordul de funcţionare emis de autoritatea publică locală, clienţii din interior fiind serviţi în continuare, în incinta localului. Administratorului localului public a fost sancţionat cu o amendă în valoare de 1.500 lei conform art. 2 pct. 19 din Legea 61/1991 pentru servirea consumatorilor după ora de închidere, stabilită în autorizaţia de funcţionare.

În condiţiile în care în urmă cu o lună, în aceeaşi locaţie a fost comisă o contravenţie similară, s-a constatat astfel repetarea acestei contravenţii, drept pentru care, în conformitate cu art. 3 alin. 4 s-a dispus măsura complementară a suspendarii activităţii localului public, Serviciul de Ordine Publică efectuând demersuri pentru închiderea discotecii pe o perioadă de 30 zile. Totodată, s-au luat măsuri pentru sancţionarea aceleiaşi firme pentru nerespectarea prevederilor art. 9 din OG 99/2000 („Orarul de functionare se afişează la intrarea în unitate, în mod vizibil din exterior, comerciantul fiind obligat să asigure respectarea acestuia”).

”Poliţiştii reamintesc că siguranţa tinerilor constituie o prioritate naţională a tuturor instituţiilor şi factorilor cu atribuţii în domeniu, abordarea integrată a acestei problematici fiind esenţială pentru asigurarea unei dezvoltări optime a tinerei generaţii. Totodată, la nivelul IPJ Suceava s-au dispus măsuri pentru organizarea periodică în toate zonele judeţului a unor acţiuni care să ducă la creşterea gradului de siguranţă a tinerilor şi la prevenirea consumului de alcool şi droguri în rândul tinerilor”, mai arată IPJ Suceava.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.