Reprezentanţii Ministerului Afacerilor Interne au anunţat că la nivelului Inspectoratului de Poliţie Judeţean Giurgiu au fost luat măsuri, în luna septembrie, pentru gestionarea eficientă a cazurilor cu minori şi au fost făcute demersuri pentru prezenţa unui ofiţer-psiholog la astfel de cazuri. De asemenea, poliţiştii sunt reinstruiţi cum să intervină la evenimente care se petrec în centre pentru minori.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email
Reprezentanţii MAI au reacţionat vineri, printr-un comunicat de presă, după cazul de la Giurgiu, unde un poliţist a fost filmat în timp ce agresează fizic şi verbal copii instituţionalizaţi. 
 
“Conducerea Ministerului Afacerilor Interne atrage atenţia asupra responsabilităţilor pe care le au cadrele MAI cu privire la protejarea cetăţenilor şi se delimitează de orice comportament contrar. Fiecare angajat are obligaţia să dea dovadă de profesionalism şi conduită ireproşabilă în timpul interacţiunilor cu cetăţenii, cu atât mai mult când este vorba de categorii vulnerabile. Fiecare misiune trebuie desfăşurată în spiritul respectului pentru lege şi pentru cetăţean. Comunitatea aşteaptă de la poliţişti implicare şi sprijin în rezolvarea problemelor, solicitudine şi corectitudine. Orice alt tip de abordare trebuie sancţionată!”, au precizat reprezentanţii MAI. 
 
Ei au adăugat că la nivelul IPJ Giurgiu au fost luate măsuri pentru gestionarea eficientă a cazurilor în care sunt implicaţi minori. 
 
“Precizăm faptul că la nivelul IPJ Giurgiu, în luna septembrie, au fost luate o serie de măsuri proactive pentru gestionarea eficientă a cazurilor în care sunt implicaţi minori. Astfel, s-au întreprins demersuri pentru asigurarea prezenţei unui ofiţer-psiholog la cazurile în care sunt implicaţi minori, pentru gestionarea corespunzătoare a situaţiilor delicate şi acordarea de sprijin şi consiliere de specialitate în caz de nevoie. De asemenea, s-a dispus reinstruirea poliţiştilor cu privire la modul de intervenţie în situaţia producerii unor evenimente în centre pentru minori”, a menţionat sursa citată. 
 
Totodată, Ministerul Afacerilor Interne a transmis că, pentru protejarea minorilor şi prevenirea unor situaţii de risc de orice fel, poliţiştii vor intensifica misiunile de patrulare în zona centrelor pentru minori/caselor de tip familial. 
 
“În plus, vor fi continuate activităţile de prevenire prin poliţiştii de la Biroul Siguranţă Şcolară şi Biroul de Analiză şi Prevenire a Criminalităţii. Aceste activităţi se vor desfăşura cu implicarea Inspectoratului Şcolar Judeţean şi a Direcţiei Generale de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului Giurgiu, asigurându-se inclusiv instruirea personalului cu privire la sesizarea poliţiştilor în situaţia producerii unor evenimente în care sunt implicaţi minori”, au mai precizat poliţiştii. 
 
În spaţiul public au apărut vineri, imagini cu un poliţist care agresează fizic o tânără dintr-o casă de tip familial, iar conducerea Inspectoratului de Poliţie Judeţean Giurgiu a început verificări în acest caz, din care a reieşit că incidentul a avut loc la un centru aflat în subordinea Direcţiei Generale de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului Giurgiu.
 
Conducerea IPJ Giurgiu a sesizat de îndată Parchetul de pe lângă Judecătoria Giurgiu, privind săvârşirea infracţiunii de purtare abuzivă.
viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.