Preşedintele Klaus Iohannis se declară consternat de incidentul care a avut loc în localitatea germană Bergkamen, într-o clădire în care locuiesc şi cetăţeni români, chiar de Ziua Naţională a României.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email
"Preşedintele României, domnul Klaus Iohannis, este consternat de incidentul care a avut loc în localitatea germană Bergkamen, într-o clădire în care locuiesc şi cetăţeni români, chiar de Ziua Naţională a României. Preşedintele Klaus Iohannis este foarte îngrijorat de faptul că un act de o asemenea cruzime, soldat cu zeci de răniţi, poate avea loc în Europa anului 2017 şi condamnă cu fermitate acest incident", transmite Preşedinţia.
 
Evenimente
20 mai - Evenimentul News.ro “Energy Road - Energie la tine acasă”. Parteneri: AS & Partners, FPPG, Delgaz Grid, Hidroelectrica, Nuclearelectrica, Premier Energy, Romgaz
30 mai - Maratonul Fondurilor Europene. Parteneri: BCR, BRD, CEC
4 iunie - Eveniment Profit.ro: Piaţa imobiliară românească sub spectrul crizei occidentale. Ediţia a IV-a. Parteneri: 123Credit, Cushman and Wakefield
6 iunie - Maratonul Energiei
De asemenea, preşedintele se interesează personal de această situaţie, va urmări evoluţiile şi se aşteaptă ca ancheta autorităţilor germane să elucideze cu maximă urgenţă circumstanţele producerii incendiului.

Un puternic incendiu a afectat vineri o clădire din localitatea germană Bergkamen, în care locuiau şi români, 33 de persoane fiind spitalizate, 7 în stare gravă, anunţă MAE, care precizează că verifică dacă printre victime există şi cetăţeni români.

Potrivit informaţiilor furnizate de autorităţile locale, în imobilul afectat de incendiu locuiau 45 de persoane, printre care şi cetăţeni români, 33 dintre acestea fiind spitalizate, în urma intoxicaţiei cu fum. Şapte dintre acestea sunt în stare gravă, fără a le fi pusă viaţa în pericol.

 
 
 
 

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.