Bine ai venit la News.ro! Pentru a accesa tot conținutul publicat de către echipa editorială News.ro, scrie-ne la abonamente@news.ro.

Inundaţii în Vrancea - 11 localităţi afectate, drumuri afectate, poduri şi podeţe distruse

Scris de Ciprian Sterian |
Inundaţii în Vrancea - 11 localităţi afectate, drumuri afectate, poduri şi podeţe distruse

Unsprezece localităţi din judeţul Vrancea au fost afectate în ultimele 24 de ore de ploile abundente care au generat inundaţii. Aproape 60 de oameni au fost evacuaţi din calea apelor, zeci de case, curţi şi grădini au fost inundate, drumurile au fost, de asemenea, avariate de ploi şi de viiturile formate.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Potrivit reprezentanţilor Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă Vrancea (ISU), în ultimele 24 de ore, la 112 au fost primite peste 100 de apeluri care sesizau producerea unor situaţii de urgenţă.  

Echipajele de pompieri au intervenit, atât în municipiul Focşani, cât şi în comunele Bilieşti, Ploscuţeni, Sihlea, Tulnici şi Vânători, la misiuni pentru salvarea şi evacuarea persoanelor şi animalelor aflate în pericol, îndiguiri cu saci de nisip pentru limitarea pagubelor, evacuarea apei din gospodării, degajarea arborilor căzuţi şi eliberarea căilor de acces. Pentru a face faţă situaţiilor din judeţ , IGSU a trimis în Vrancea  motopompe remorcabile de capacitate mărită de la ISU Bucureşti, Ilfov, de la Braşov şi Dâmboviţa.

În urma centralizării pagubelor produse de ploi şi inundaţii, ISU Vrancea transmite că 11 localităţi au fost afectate de aceste fenomene: Focsani, Mărăşeşti, Biliesti, Gugesti, Mera, Poiana Cristei, Ploscuteni, Reghiu, Spulber, Sihlea şi Tulnici;

57 de persoane au fost evacuate la Bilieşti în timp ce forţele de intervenţie au salvat din calea apelor, în aceeaşi localitate, 15 animale. 37 de locuinţe la Bilieşti şi Spulber au fost inundate, dar şi 82 de curţi şi grădini, cele mai multe la Bilieşti, dar şi la Ploscuţeni, Gugeşti şi Tulnici.

De asemenea, 4  drumuri au fost afectate de ploi şi de viiturile formate: DN2 N, DJ 204D, DJ 205D, DJ 204F, precum şi 16 drumuri comunale la Mera, Poiana Cristei, Spulber, Reghiu şi Bilieşti, iar 2 drumuri comunale au fost efectiv distruse în Poiana Cristei. Trei copaci smulşi de vânt au căzut pe carosabil în municipiul Focşani,

Cinci poduri şi podeţe au fost afectate în timp ce alte 6 au fost distruse.

La momentul de faţă, în judeţul Vrancea sunt impracticabile circulaţiei DJ 204 D pe tronsonul Podul Zamfirei – Bilieşti – Suraia şi DJ 204E pe tronsonul Ciuşlea-Mirceştii Vechi.


 

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.

Recomandările editorilor