Pompierii din întreaga ţară au intervenit în 66 de localităţi din 14 judeţe, în urma fenomenelor meteorologice de sâmbătă. 23 de persoane au fost evacuate, alte 28 fiind salvate. De asemenea, s-a lucrat pentru scoaterea apei din case şi gospodării şi pentru îndepărtarea aluviunilor de pe mai multe sectoare de drumuri.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

”În cursul zilei de ieri (25.06.2023), la nivel naţional, peste 3.700 de pompierii militari, cu peste 3.100 de mijloace tehnice, au intervenit în 66 localităţi din 14 judeţe (AB, AR, AG, BC, BH, BV, DB, DJ, GJ, HD, MM, MS, TM şi VN) pentru înlăturarea efectelor negative generate de vremea rea. Cu eforturi susţinute, pompierii au acţionat în sprijinul populaţiei şi administraţiei publice locale pentru evacuarea apei din 7 case, 151 anexe, 76 curţi şi 8 subsoluri”, a transmis, duminică, IGSU.

Sursa citată a precizat că , totodată, pompierii au acţionat pentru degajarea a 32 copaci rupţi de vântul puternic, în urma cărora 2 autoturisme, 2 acoperişuri de case şi 6 anexe au fost avariate.

De asemenea, circulaţia rutieră a fost temporar afectată pe 4 drumuri naţionale din judeţele Alba, Hunedoara şi Bihor şi 4 drumuri judeţene din judeţul Hunedoara din cauza apei şi aluviunilor acumulate, precum şi a copacilor căzuţi pe carosabil.

”La nivel national, în ultimele 24 de ore, au fost evacuate/salvate 51 de persoane (23 evacuate şi 28 salvate) din calea viiturilor şi cazate la pensiuni prin grija autorităţilor”, a mai transmis IGSU.

O situaţiua deosebită s-a înregistrat în localitatea Râmeţ, din judeţul Alba, unde s-a intervenit pentru salvarea unui grup de 25 de turişti, cu vârste cuprinse între 20 – 60 ani, care nu au mai putut înainta din cauza creşterii nivelului pârâului Râmeţ.

”Aceştia au fost transportaţi cu mijloace ISU până la locul unde erau parcate autoturismele personale (zona Valea Mănăstirii) pentru a-şi continua deplasarea către domicilii. Misiunea a fost gestionată cu sprijinul echipajelor Salvamont Alba. O altă situaţie deosebită a fost înregistrată în judeţul Hunedoara, unde din cauza precipitaţiilor abundente, accesul către comunităţile din Vălari, Arănieş şi Ulm nu se poate realiza”, a mai precizat sursa citată.

Potrivit pompierilor, din cauza aluviunilor acumulate pe carosabil, circulaţia rutieră este oprită pe 1 drum judeţean (DJ 687D loc. CINCIS-CERNA/ judeţul Hunedoara), însă echipe specializate se află în teren pentru remedierea situaţiei, astfel încât traficul să poată fi reluat în condiţii de siguranţă.

La momentul raportării, sunt intervenţii în desfăşurare pentru înlăturarea efectelor hidrometeorologice în judeţului Hunedoara.

 

 

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.