Jandarmi montani şi salvamontişti din judeţul Argeş s-au mobilizat, duminică după amiază, pentru a interveni pe munte, în urma unui apel la 112 dat de un grup de turişti care au cerut ajutor pe motiv că ar fi fost ameninţaţi de către o persoană, cu o seringă, pe un traseu zona Lacului Călţun. Ajunşi la faţa locului, reprezentanţii autorităţilor au constatat că alarma a fost falsă.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email
Potrivit reprezentanţilor Inspectoratului de Jandarmi Argeş, o echipă formată din doi jandarmi de la Postul montan Arefu a intervenit, duminică după amiază, împreună cu salvamontişti, pe un traseu marcat, în apropierea lacului Călţun. Salvatorii montani au cerut sprijinul Jandarmeriei după ce o persoană a sunat la 112 şi a cerut ajutor, susţinând că, în timp ce se afla cu alte persoane pe munte, grupul de turişti ar fi fost ameninţat cu o seringă, de către un necunoscut. 
„După ce au ajuns la locul indicat, jandarmii au identificat persoana despre care s-a pretins că a fost agresivă. În realitate, bărbatul a observat o persoană din grup că nu se simte bine şi a vrut să le acorde ajutor dar aceştia s-au speriat si au cerut ajutor autorităţilor„ au declarat reprezentanţii Jandarmeriei Argeş. 
Jandarmii l-au controlat pe bărbatul care i-ar fi ameninţat pe turişti şi au găsit asupra acestuia o pungă cu medicamente folosite pentru calmarea durerii, fără a descoperi nici seringă şi nici vreun alt obiect periculos. Acesta le-a spus jandarmilor că este om al muntelui, că tot ce a făcut a fost să întrebe dacă unul dintre turiştii din grup are nevoie de ajutor, moment în care turiştii au fugit.
viewscnt

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.