Administraţia Bazinală de Apă Jiu a intervenit, după ce râul Gilort a ieşit din albie, fiind realizat un dig de pământ, consolidat cu 50 de saci de nisip pentru dirijarea apei spre cursul iniţial, iar apoi au fost puse 140 de tone de piatră de carieră pentru consolidarea digului de pământ.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email
Administraţia Bazinală de Apă Jiu a transmis, sâmbătă, printr-un comunicat de presă, că a intervenit, vineri, prin Sistemul de Gospodărire a Apelor Gorj pe râul Gilort, amonte de MHC 4 Novaci, unde s-au produs eroziuni de mal care au favorizat ieşirea apei din albie. 
 
“Într-o primă fază angajaţii A.B.A Jiu au executat un dig de pământ cu lungimea de 15 ml, poziţionat transversal, consolidat cu 50 de saci umpluţi cu nisip, pentru dirijarea apei spre cursul iniţial. Acţiunea de prevenire a continuat, pentru consolidarea digului de pământ  intervenindu-se cu încă 150 saci cu nisip. Totodată, s-au pus în operă  140 tone piatră de carieră pentru consolidarea digului de pământ”, se arată în comunicat. 
 
 
Sursa citată menţionează că Sistemul de Gospodărire a Apelor Gorj monitorizează evoluţia fenomenelor hidrometeorologice  pentru gestionarea efectelor acestora în timp real.
 
ABA Jiu reaminteşte că în urma ploilor abundente căzute joi şi vineri, s-au înregistrat cantităţi mari de precipitaţii ( la S.H.Novaci – 35.0 l/mp şi la P.P.Rânca -92.0 l/mp) şi, care, în contextul instituirii codului roşu meteorologic de precipitaţii abundente pentru zona montană şi submontană a judeţului Gorj, au produs creşteri importante de debite şi viituri pe râul Gilort.
 
Astfel, în amonte de MHC 4 Novaci s-au produs eroziuni de mal pe râul Gilort, care au favorizat ieşirea apei din albie.
viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.