Intervenţia pirotehniştilor din Bistriţa-Năsăud pentru spargerea unui pod de gheaţă format pe râul Rebra continuă marţi, pentru a crea canale de scurgere a apei. Luni, au fost executate în total şapte explozii controlate.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Reprezentanţii Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă (ISU) Bistriţa-Năsăud spun că misiunea pirotehniştilor bistriţeni continuă în localitatea Rebra, după ce luni au fost executate în total şapte explozii controlate, iar podul de gheaţă s-a deplasat circa 200 de metri.

"Peste noapte, CLSU Rebra a monitorizat în permanenţă situaţia din teren, iar în această dimineaţă pirotehniştii bistriţeni, alături de autorităţile publice locale, vor continua misiunea cu caracter preventiv, pentru a crea canale de scurgere a apei", spun reprezentanţii ISU Bistriţa-Năsăud.

Potrivit sursei citate, deocamdată debitul râului este scăzut, canalele create în urma exploziilor controlate şi a intervenţiei unui buldoexcavator al CLSU Rebra au ca scop facilitarea scurgerii apei pentru a evita inundarea zonei din apropiere.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.