Ministerul Afacerilor Interne anunţă, luni, că, în intervalul 24 – 27 decembrie, faţă de anul trecut, s-a constatat un trend descendent al celor mai importanţi indicatori. Astfel, numărul de infracţiuni sesizate a fost mai mic cu 43,8%, iar al accidentelor grave cu 63,2%.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

”În intervalul 24 – 27 decembrie, faţă de anul trecut, se constată un trend descendent al celor mai importanţi indicatori. Astfel, numărul de infracţiuni sesizate este mai mic cu 43,8%. În scădere este şi numărul de infracţiuni comise cu violenţă - tâlhăriile de exemplu, fiind în scădere cu peste 40 de procente. O scădere semnificativă, de 63,2%, înregistrează şi numărul de accidente grave”, a transmis, luni, purtătorul de cuvânt al MAI, Monica Dajbog.

Potrivit acesteia, în ultimele 24 de ore, poliţiştii şi jandarmii au intervenit la peste 2.100 de evenimente sesizate prin 112, dintre care aproximativ 76% s-au confirmat în urma verificărilor efectuate. 

”Pe linie de ordine publică, au fost organizate 643 de acţiuni, în urma cărora au fost constatate aproape 7.000 de fapte contravenţionale. De asemenea, poliţiştii au început cercetări cu privire la 544 de posibile infracţiuni, dintre care 21,5% la sesizarea din oficiu a poliţiştilor. Au fost prinşi în flagrant 100 autori de infracţiuni care au săvârşit 99 fapte penale şi au fost depistate opt persoane urmărite naţional sau internaţional”, a mai transmis Dajbog.

Potrivit acesteia, pentru prevenirea accidentelor grave şi încurajarea unei conduite preventive la volan, la nivel naţional, au acţionat peste 1.500 de poliţişti, cu aproximativ 540 de mijloace de mobilitate şi 290 de aparate radar.

În urma acţiunilor desfăşurate pentru creşterea siguranţei rutiere, au fost reţinute 358 de permise de conducere şi 97 de certificate de înmatriculare.

În ultimele 24 de ore, angajaţii MAI, împreună cu colegi de la alte instituţii, au desfăşurat 1.254 de acţiuni punctuale de control în cadrul eforturilor de a proteja sănătatea cetăţenilor în actualul context epidemiologic.

Controalele pentru verificarea respectării măsurilor de protecţie sanitară au vizat peste 70.000 de persoane, 4.100 de operatori economici şi 172 operatori transport persoane.

În plus, s-au efectuat verificări la 9.000 de obiective de interes, dintre care 3.200 de unităţi de alimentaţie.

Au fost identificate 3.656 de persoane care nu purtau masca de protecţie, 820 care nu au respectat restricţiile de circulaţie şi 18 care nu au respectat măsurile privind carantina sau izolarea.

În total, s-au aplicat 4.677 de sancţiuni contravenţionale în valoare de peste 1 milion de lei.

De asemenea, au fost întocmite patru dosare penale pentru zădărnicirea combaterii bolilor.

 

 

 

viewscnt

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.