Două instalaţii New Media realizate de artistul vizual Andrei Cozlac, care urmau să fie expuse în cadrul unui eveniment la Iaşi, au fost furate în zona Copou, organizatorii sesizând Poliţia.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Cele două lucrări au fost montate pe parcursul nopţii pe Bulevardul Carol din zona Copou din municipiul Iaşi, iar dimineaţă, când artistul a venit să facă probele, instalaţiile nu mai erau acolo.

"Este vorba despre două instalaţii ale mele - Fluid Memory şi Brâncuşi Infinity - care fuseră plasate în circuitul New Media Street, pe care l-am gândit pentru festivalul de la Iaşi. Am montat instalaţiile la ora unu, astfel încât a doua zi să pot face probele şi să le dau drumul. A doua zi dimineaţă, instalaţiile nu mai erau acolo", a afirmat Andrei Cozlac.

Artistul a estimat că paguba produsă depăşeşte o mie de euro.

"Din fericire, nu apucasem să instalez şi partea tehnică, pentru că, altfel, prejudiciul ar fi fost mult mai mare", a adăugat artistul.

El a mai spus, pe un ton ironic, că se aştepta la susţinere din partea publicului, dar că prefera ca oamenilor doar să le placă lucrările, fără să le ia acasă.

Organizatorii evenimentului au precizat că vor apela la organele de poliţie pentru a identifica persoanele care au luat instalaţiile, în zonă existând şi camere de supraveghere care vor fi verificate.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.