Cinci persoane care participau la marşul "Luptă pentru Basarabia” organizat de Platforma Unionistă "Acţiunea 2012" au fost ridicate de jandarmi şi duse la o secţie de poliţie pentru a fi identificate şi a da declaraţii. Purtătorul de cuvânt al Jandarmeriei Capitalei, Georgian Enache, a declarat sâmbătă, pentru News.ro că, în urma incidentelor de la manifestaţia din Piaţa Victoriei, cinci persoane au fost luate de jandarmi şi duse la Secţia 1 de Poliţie pentru identificare.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

UPDATE 17:22 - Cinci persoane care participau la manifestaţia din Piaţa Victoriei, ridicate de jandarmi şi duse la Poliţie

Georgian Enache a precizat că, în prezent, manifestaţia este în desfăşurare, fără a avea loc alte inciente. El a adăugat că manifestaţia este autorizată în Piaţa Victoriei până la ora 18.00.

Purtătorul de cuvânt al Jandarmeriei Capitalei a mai spus că, în autorizaţia pentru manifestaţie, traseul marşului este din zona Unirii, Hanul lui Manuc, spre Piaţa Universităţii, Piaţa Română, Piaţa Victoriei, fără revenire în Piaţa Universităţii.

El a precizat că dacă organizatorii manifestaţiei voiau să ajungă în Piaţa Universităţii, trebuiau să ceară acest lucru la Primăria Capitalei, în solicitarea de autorizare a marşului. În condiţiile în care în autorizaţie nu este trecută ca loc de protest şi Piaţa Universităţii, jandarmii au format un cordon la intrarea pe Calea Victoriei, pentru a-i împiedica pe manifestanţi să meargă pe un traseu neautorizat.

La marşul organizat sâmbătă de Platforma Unionistă Acţiunea 2012 participă peste 2.000 de persoane din Chişinău, Cluj, Timişoara, Craiova, Braşov, Bacău, Iaşi, Vaslui, Galaţi, Târgovişte şi Constanţa.

Cele câteva mii de manifestanţi au pornit de la Piaţa Unirii, pe traseul Piaţa Universităţii - Piaţa Victoriei, urmând să revină în Piaţa Universităţii.

FOTO: Inquam Photos / Liviu Florin Albei
FOTO: Inquam Photos / Liviu Florin Albei

Incidentele au izbucnit în momentul în care participanţii la marş au vrut să intre pe Calea Victoriei.

FOTO: Inquam Photos / Adriana Neagoe
FOTO: Inquam Photos / Adriana Neagoe

Nemulţumiţi că nu sunt lăsaţi că îşi continue marşul, unii dintre protestatari s-au îmbrâncit cu jandarmii, iar unii dintre manifestanţi au fost ridicaţi de forţele de ordine, care i-au luat de mâini şi de picioare şi i-au dus la maşinile Jandarmeriei pentru a fi legitimaţi.

Purtătorul de cuvânt al Jandarmeriei Capitalei, Georgian Enache, a declarat pentru News.ro că manifestanţii au fost opriţi de jandarmi să intre pe Calea Victoriei pentru că nu aveau autorizaţie să meargă pe acel traseu până în Piaţa Universităţii. El a precizat că reprezentanţii Jandarmeriei au discutat cu organizatorii marşului să respecte traseul din autorizaţia de protest.

FOTO: Inquam Photos / Liviu Florin Albei
FOTO: Inquam Photos / Liviu Florin Albei

Printre ei sunt mulţi tineri, dar şi vârstnici, unii dintre ei îmbrăcaţi în costume naţionale şi purtând drapele tricolore. Pe tot traseul ei au scandat "Basarabia e România" şi "Chişinău şi Bucureşti, două inimi româneşti". La marş se află şi vicepreşedintele USR Clotilde Armand.

FOTO: Inquam Photos / Liviu Florin Albei
FOTO: Inquam Photos / Liviu Florin Albei

La marşul organizat de Platforma unionistă Acţiunea 2012 participă peste 2.000 de persoane din Chişinău, Cluj, Timişoara, Craiova, Braşov, Bacău, Iaşi, Vaslui, Galaţi, Târgovişte şi Constanţa.

Participanţii la marş cer măsuri imediate pentru unirea României cu Republica Moldova, înfiinţarea unui minister al Reunificării şi adoptarea în Parlament a unei declaraţii de unire.

"Avem nevoie de acţiuni ferme din partea clasei politice din România în relaţia cu Republica Moldova. Avem nevoie ca politicienii să asculte mesajul românilor de peste Prut. Cel mai bun proiect de ţară pe care îl poate avea România, după aderarea la NATO şi integrarea europeană, este Unirea. Ne-am săturat de tergiversări şi ignoranţă. Vrem fapte, mai ales că anul 2018 ne bate la uşă”, a declarat George Simion, preşedintele Platformei Unioniste Acţiunea 2012.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.