Jandarmeria Română a transmis, miercuri, în legătură cu incidentul de la Ambasada Rusiei, că autoturismul a pătruns, deliberat şi fără drept, în zona de siguranţă. Maşina a lovit gardul de protecţie şi porţile de acces, fără a trece de acestea. ”Nu a fost pusă în pericol securitatea ambasadei şi sau integritatea personalului diplomatic”, au transmis jandarmii.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

”În jurul orelor 06.00, un autoturism a pătruns, în mod deliberat şi fără drept, în zona de siguranţă instituită în jurul ambasadei. În drumul său, autoturismul a lovit gardul pietonal de protecţie şi a continuat deplasarea până la porţile de acces, fără a trece de acestea. Jandarmii aflaţi în dispozitivul de pază şi securitate al misiunii diplomatice au intervenit prompt şi au încercat să extragă conducătorul din autovehicul, moment în care acesta s-a autoincendiat”, a transmis, miercuri, Jandarmeria Română, într-un comunicat.  

Sursa citată a precizat că imediat a fost solicitat sprijinul  echipajelor ISU BIF, care au intervenit pentru stingerea incendiului.  

”Concomitent s-au luat măsuri de asigurare a perimetrului pentru a permite desfăşurarea activităţilor de cercetare. Prin măsurile adoptate la obiectiv şi prin modul prompt de acţiune şi intervenţie al jandarmilor aflaţi în serviciu, nu a fost pusă în pericol securitatea ambasadei şi nici integritatea personalului diplomatic”, a mai transmis jandarmii.  

Aceştia au precizat că, încă din 24 februarie de când a început conflictul armat din Ucraina, Jandarmeria Română a dispus măsuri suplimentare pentru protecţia obiectivului diplomatic aparţinând Federaţiei Ruse, în principal, prin: 

- întărirea dispozitivului de pază şi protecţie, prin suplimentarea efectivelor şi a mijloacelor; 

- realizarea unui dispozitiv de protecţie fizică  pietonală în perimetrul ambasadei. 

”Permanent a existat o comunicare cu responsabilii de securitate ai obiectivului diplomatic, nefiind înregistrate incidente de natură a afecta siguranţa personalului diplomatic şi a ambasadei”, au mai transmis jandarmii.  

 

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.