Evoluţia stării de sănătate a bărbatului rănit în incendiul de săptămâna trecută, din parcarea subterană a unui bloc din municipiul Constanţa, este una favorabilă, dar el rămâne internat în continuare la ATI. Primăria Constanţa a anunţat deschiderea unui cont bancar unde pot fi făcute donaţii pentru locuitorii blocului respectiv. De asemenea, pe o reţea socială, constănţenii s-au mobilizat şi au anunţat că îi ajută pe cei afectaţi de incendiu cu locuinţe, haine şi consiliere psihologică.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email
Surse din cadrul Spitalului Clinic Judeţean de Urgenţă Constanţa au declarat că pacientul este conştient şi cooperant. 
“Evoluţia este favorabiă. Pacientul este conştient, cooperant. Rămâne  la ATI, pentru îngrijiri medicale de specialitate şi supraveghere medicala continuă”, au transmis surse din cadrul Spitalului Clinic Judeţean de Urgenţă Constanţa. 
 
Primăria Constanţa a anunţat, luni dimineaţă, că a fost deschis contul bancar unde pot fi făcute donaţii pentru locuitorii din blocul afectat de incendiu. 
“Contul bancar în care se pot face donaţii pentru locatarii blocului devastat de incendiu a devenit activ în această dimineaţă”, a precizat Primăria Constanţa. 
Datele contului sunt următoarele: Număr de cont: RO77BTRLRONCRT0525818102 RON
Titular: Asociaţia de proprietari Prel. Sergent Nicolae Grindeanu Nr.6.  Contul este deschis la Banca Transilvania.
“Orice contribuţie în beneficiul asociaţiei ajută la revenirea cât mai rapidă a tuturor familiilor la ceea ce înainte cu trei zile era normalitate”, au transmis reprezentanţii asociaţiei de proprietari. 
 
Constănţenii s-au mobilizat pentru ajutorarea persoanelor afectate în urma puternicului incendiu de la blocul din Constanţa. Astfel, pe o pagină de socializare a fost creat “Grupul de suport pentru Asociaţia N. Grindeanu”, care are peste 600 de membri, iar numărul acestora este în continuă creştere, oamenii încercând să-i ajute cum pot pe locatarii din blocul afectat de incendiu. Pe acel grup sunt postate anunţuri de la persoane care donează haine, atât pentru copii, cât şi pentru adulţi, paturi pentru copii, sau care oferă gratuit locuinţe pentru cei care nu mai pot sta deocamdată în apartamentele lor.
O femeie doreşte să închirieze gratuit un apartament cu trei camere familiei bărbatului care se află internat în spital, locuinţa aflându-se într-o zonă apropiată de blocul respectiv. În prezent, soţia şi fiica bărbatului rănit se află la un cămin militar. Ele au fost ajutate şi de colegii acestuia, având în vedere că el este militar.  
De asemenea, un psiholog oferă consiliere persoanelor afectate de incendiu, atât adulţi, cât şi copii, iar o profesoară de limba română a anunţat că vrea să facă pregătire cu copiii afectaţi de incendiu. 
O altă persoană a transmis că doreşte să organizeze Revelionul pentru copiii din blocul respectiv, evenimentul urmând să aibă loc în seara de 29 decembrie, timp de trei ore, la un restaurant din Constanţa, aceştia urmând să fie însoţiţi şi de părinţi. 
 
Pompieri din judeţele Constanţa, Ialomiţa şi Călăraşi au intervenit, în noaptea de miercuri spre joi, pentru stingerea incendiului de proporţii care a izbucnit în parcarea subterană a blocului. Incendiul a afectat 150 de apartamente. Dintre acestea 35 au fost afectate de flăcări prin balcoane şi geamuri deoarece unele aveau balcon deschis cu livingul şi erau pe latura pe care s-a propagat incendiu. De asemenea, 37 de autoturisme au fost distruse. 250 de persoane, dintre care 70 de copii, au fost evacuate, iar opt persoane au ajuns la spital, printre care şi doi copii, una singură rămânând internată.  
În urma cercetărilor desfăşurate, poliţiştii au identificat doi băieţi, unul de 13 ani şi altul de 15 ani, suspectaţi că ar avea legătură cu incendierea, ulterior cel de 15 ani a fost reţinut pentru comiterea infracţiunilor de distrugere prin incendiere şi vătămare corporală din culpă. El a povestit anchetatorilor că ar fi dat foc unor recipiente pe care le-ar fi găsit în parcarea subterană a blocului, fără a şti ce substanţă se afla în acestea. Ulterior, focul a ajuns la maşinile parcate, s-a extins la toate autoturismele din zonă şi la bloc. Adolescentul de 15 ani a fost arestat la domiciliu pentru 30 de zile.
În ultimele zile maşinile distruse de flăcări au fost ridicate din parcare, zona a fost curătaţă, iar reprezentanţii Regiei Autonome Judeţene de Apă şi ai ENEL au început lucrările pentru rebranşarea blocului la utilităţi pentru ca oamenii să se poată muta cât mai repede în locuinţele care nu au fost afectate direct de incendiu.
viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.