Incendiul izbucnit la un depozit de materiale de construcţii, vopseluri şi diluanţi din Râmnicu Vâlcea a fost stins, vineri seară, pompierii stabilind, în urma primelor cercetări, că focul a fost cauzat de producerea de scântei electrostatice la sistemul de depozitare a lichidului combustibil.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Reprezentanţii Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă (ISU) Vâlcea au anunţat că incendiul izbucnit la un depozit din Râmnicu Vâlcea a fost lichidat vineri seară.

"Cauza probabilă, stabilită în urma cercetărilor preliminare, este producerea scânteilor electrostatice la sistemul de depozitare al lichidului combustibil, care au aprins diluantul de pe platforma de depozitare în aer liber", arată ISU Vâlcea.

Conform sursei citate, propagarea incendiului a fost favorizată de existenţa în cantităţi foarte mari a substanţelor combustibile şi inflamabile.

În urma intervenţiei pompierilor, s-a reuşit salvarea unui compartiment al depozitului în suprafaţă de circa 64 de metri pătraţi şi a produselor din acesta, a spaţiului administrativ (birou) şi a locuinţelor învecinate.

Incendiul izbucnise, vineri, la un depozit cu materiale de construcţii, vopseluri şi diluanţi, în municipiul Râmnicu Vâlcea, arderea manifestându-se pe o suprafaţă de 3.500 de metri pătraţi, cu degajări mari de fum. 
 
Salvatorii au intervenit cu 7 maşini de stingere, o autoscară şi o autospecială CBRN. 
 
Pentru protecţia populaţiei aflată în apropierea zonei de manifestare, dispeceratul ISU Vâlcea a transmis un mesaj de avertizare prin intermediul sistemului Ro-Alert.
 
O persoană - o femeie de 36 de ani - a suferit arsuri de gradul II 30 la sută din suprafaţa corpului (torace, mâini, pe faţă şi în zona cervicală) a fost transportată la spital pentru îngrijiri de specialitate, ulterior fiind dusă cu un elicopter SMURD la UPU Craiova.
viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.