Incendiul izbucnit la un centru de colectare şi reciclare a autoturismelor din judeţul Ilfov a fost localizat, marţi după-amiază, iar flăcările nu s-au extins la locuinţe. Reprezentanţii Gărzii de Mediu fac măsurători privind calitatea aerului.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Reprezentanţii Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă (ISU) Bucureşti-Ilfov au anunţat că incendiul este localizat.

Focul nu s-a extins la locuinţe şi nu sunt persoane rănite.

Prefectul de Ilfov a spus că incendiul are loc la un centru aflat în Afumaţi, la graniţa cu Voluntari.

Acolo au ajuns reprezentanţi ai Gărzii de Mediu, pentru a face măsurători privind calitatea aerului.

Un incendiu puternic a izbucnit, marţi, la un centru de colectare-reciclare autoturisme din Afumaţi, în zona şoselei de centură a Capitalei. ISU Bucureşti-Ilfov intervine cu peste 20 de autospeciale, întrucât focul se manifestă pe 1.000 de metri pătraţi, la o stivă de autoturisme, şi exista  pericol de extindere. La incendiu acţionează şi mai multe autospeciale de la Serviciul Voluntar pentru Situaţii de Urgenţă al localităţii Voluntari.
 
În zonă nu au fost identificaţi hidranţi, astfel că pompierii alimentează de la centre comerciale din zonă.

Autorităţile au transmis un mesaj prin sistemul RO-Alert pentru a avertiza populaţia cu privire la incendiu.

"Incendiu depozit Remat în comuna Afumaţi/Ilfov cu degajări mari de fum, norul de fum se îndreaptă în direcţia mun. Bucureşti. Pentru asigurarea protecţiei, rămâneţi pe cât posibil în incinte, închideţi geamurile şi nu vă expuneţi la fum. Respectaţi recomandările pompierilor. DSU-IGSU", se arată în mesajul transmis prin sistemul RO-Alert.

La rândul său, Centrul Infotrafic al Poliţiei Române informează că în judeţul Ilfov, la intersecţia Şos. de Centură cu Şos. Bucureşti-Urziceni, are loc un incendiu la un remat auto, care se manifestă cu flacără deschisă şi degajări mari de fum, fiind afectată o suprafaţă de aproximativ 600 – 1.000 mp. Există posibilităţi de propagare la alte materiale combustibile, posibil cu reducerea vizibilităţii din cauza fumului.

Şoferii sunt sfătuiţi să ruleze cu prudenţă în zonă şi să ia în calcul că traficul rutier poate fi oprit dacă fumul va ajunge pe suprafaţa carosabilă.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.