Incendiul izbucnit la locomotiva unui tren care circula pe ruta Mărăşeşti-Buzău şi în care se aflau aproximativ 50 de călători a fost stins de pompieri după aproape două ore. Pe perioada intervenţiei, tensiunea electrică a fost oprită, astfel că traficul feroviar în zonă a fost blocat, un tren care circula dinspre Bucureşti către Iaşi fiind afectat.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Potrivit purtătorului de cuvânt al Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă (ISU) Buzău, George Creţu, incendiul a fost stins în jurul orei 20.45, iar cauza izbucnirii focului a fost ”un efect termic la un compresor de aer de la instalaţia de frânare a locomotivei”.

În total, la faţa locului au intervenit 35 de pompieri din Buzău şi Râmnicu Sărat cu şapte autospeciale.

Conform pompierilor, accesul la locul incendiului a fost dificil, în condiţiile în care trenul se afla în câmp.

În zonă urmează să fie adusă o locomotivă diesel care să tracteze locomotiva şi vagonul afectate de incendiu, pentru a fi eliberată linia ferată.

Purtătorul de cuvânt al CFR Călători, Alina Predescu, a declarat pentru News.ro că, în urma acestei situaţii, a fost afectat trenul InterRegio pe ruta Bucureşti-Iaşi, care a avut întârzieri.

Incendiul a izbucnit, vineri după-amiază, în jurul orei 17.30, la locomotiva unui tren care circula pe ruta Mărăşeşti-Buzău, flăcările fiind observate de mecanicul garniturii. Ulterior, focul s-a extins şi la primul vagon al trenului.

În tren, care avea în compunere cinci vagoane, se aflau aproximativ 50 de călători care au fost evacuaţi, fiind apoi preluaţi de o altă granitură care i-a transportat la destinaţie, respectiv Buzău.

Purtătorul de cuvânt al Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă (ISU) Buzău, George Creţu, declara pentru News.ro că incendiul a izbucnit la sala motoarelor a locomotivei electrice.

 

În urma incendiului, nicio persoană nu a fost rănită.

Pe perioada intervenţiei pompierilor, tensiunea electrică a fost oprită.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.