Incendiul izbucnit la Biserica Unitariană din localitatea Sânmiclăuş a fost stins, fiind afectată clopotniţa, pe aproximativ 40 de metri pătraţi, şi scările din lemn pe care se urca în turn. Pompierii au coborât din turn cele două clopote, foarte valoroase datorită vechimii lor.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Potrivit Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă (ISU) Alba, după lichidarea incendiului, pompierii au coborât din clopotniţă cele două clopote, deosebit de valoroase datorită vechimii, întrucât puteau prezenta un pericol pentru cei care vor lucra ulterior la reconstrucţia clopotniţei.

"În urma incendiului a fost afectată clopotniţa (turnul) bisericii pe o suprafaţă de aproximativ 40 mp. Au mai ars scările din lemn care făceau accesul în turn", arată reprezentanţii ISU Alba.

Intervenţia pompierilor a reuşit să evite propagarea incendiului la construcţia propriu-zisă a bisericii, ea rămânând intactă.

Pompierii au stabilit drept cauză probabilă a izbucnirii incendiului un scurtcircuit la un corp de iluminat amplasat în turn.

La incendiu au intervenit pompieri din Alba Iulia, Aiud şi Blaj cu trei autospeciale şi o autoscară mecanică, prima intervenţie fiind realizată de pompierii voluntari din cadrul Primăriei Sona.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.