Incendiul izbucnit cu două zile în urmă, în Parcul Natural Domogled, din judeţul Mehedinţi, nu a fost încă stins, iar operaţiunea este dificilă din cauza temperaturilor extrem de ridicate. Revent, meteorologii au prelungit codul roşu de caniculă până duminică pentru judeţul Mehedinţi, temperatura putând ajunge până la 41 de grade.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

"Incendiul se manifestă în continuare şi se acţionează cu 15 pompieri şi un elicopeter de la Inspectoratul General pentru Aviaţie. Colegii mei sunt în supraveghere, la limita dintre pădurea de pin şi de foioase, focul arzând pe creastă", a declarat, sâmbătă, pentru News.ro, locotenentul Flavius Iscru, purtătorul de cuvânt al Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă Mehedinţi.

Potrivit sursei citate, la ora actuală, pompierii nu sunt pe creastă, ci supraveghează focul de la limita dintre pădurea de pin şi cea de foioase, în condiţiile în care judeţul Mehedinţi este de vineri sub cod roşu de caniculă, cu temperaturi extrem de ridicate.

Sâmbătă la prânz, meteorologii au prelungit până duminică codul roşu de caniculă pentru judeţele Mehedinţi şi Dolj, prognozând temperaturi de până la 41 de grade Celsius.

Incendiul din Parcul Natural Domogled a izbucnit, joi dimineaţă, când pompierii mehedinţeni au identificat doar un singur focar. La faţa locului, au fost trimise două autospeciale cu apă şi spumă, focul fiind vizibil din DN 67D.

La mijcolul lunii iulie, un incendiu de pădure a izbucnit în Parcul Naţional Domogled, judeţul Mehedinţi, zeci de pompieri şi lucrători silvici intervenind pentru stingerea focului, acţiunea fiind încheiată complet în 22 iulie. La intervenţie a participat şi un elicopter dotat cu dispozitiv de stingere "Bambi-Bucket".

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.