Incendiul din Parcul Naţional Domogled, din judeţul Caraş-Severin este departe de a fi stins. Pompierii au observat că luni dimineaţă încă erau zone unde arde cu flacără. însă elicopterele MAI nu pot interveni din cauza vântului care creează turbulenţe. Se desfăşoară o intervenţie la sol cu aceiaşi aproximativ o sută de pompieri din judeţele Caraş-Severin, Timiş, Mehedinţi şi Gorj.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Potrivit reprezentanţilor Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă Caraş- Severin, luni dimineaţă pompierii au observat că în continuare sunt zone unde incendiul din Parcul Naţional Domogled se manifestă cu flacără. 

”Din fericire, suprafaţa afectată este mai mică decât ieri (duminică- n.r.)”, au transmis reprezentanţii ISU Caraş- Severin.

Unul dintre cele două elicoptere pregătite să intervină pentru stingerea incendiului din Parcul Naţional Domogled a făcut luni dimineaţă un zbor de recunoaştere, iar pilotul a decis că turbulenţele în aer sunt foarte puternice, astfel că elicopterele nu pot derula misiuni de aruncare cu apă. 

În jurul orei 14.00 se va efectua un nou zbor de recunoaştere, iar în funcţie de condiţiile meteo, va fi luată o decizie cu privire la intervenţia aparatelor de zbor.

Incendiul în Parcul Naţional Domogled a izbucnit vineri după-amiaza.

Un turist a observat coloana de fum care ieşea din pădure şi a sunat la numărul de urgenţe 112. Aproximativ 20 de pompieri, alături de angajaţi de la Ocolul Silvic şi rangeri au intervenit imediat, iar sâmbătă au solicitat ajutor din judeţele Timiş, Gorj şi Mehedinţi. În total peste o sută de pompieri intervin pentru stingerea focului. Intervenţia la sol este dificilă, din cauza reliefului abrupt.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.