Un scurtcircuit a provocat incendiul de proporţii care a cuprins o fabrică de reciclare a maselor plastice din oraşul Fierbinţi-Târg, judeţul Ialomiţa. În incendiu, pentru stingerea căruia pompierii au intervenit aproape 12 ore, un pompier şi patronul fabricii au suferit arsuri.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Potrivit purtătorului de cuvânt al Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă (ISU) Ialomiţa, sublocotenentul Lăcrămioara Chirea, incendiul de  la fabrica de reciclare a maselor plastice din oraşul Fierbinţi-Târg a fost lichidat complet în jurul orei 11.30, la aproape 12 ore de la momentul la care pompierii au fost alertaţi să intervină. 

Ulterior, poliţiştii şi pompierii au început o anchetă, stabilind că incendiul a fost provocat de un scurtcircuit.

Flăcările au provocat distrugeri importante: trei hale pe o suprafaţă de circa 3.000 de metri pătraţi, sute de tone de materie primă şi deşeuri depozitate aici, utilajele şi toate instalaţiile din interior.

Două persoane au avut nevoie de îngrijiri medicale: patronul fabricii de reciclare şi unul dintre pompieri.

La un moment dat, patronul societăţii a ajuns în zona în care se aflau materiale plastice topite de foc, a alunecat şi a căzut la pământ, suferind arsuri la picioare. Un pompier a sărit în ajutorul bărbatului şi, la rândul lui, a suferit arsuri superficiale la mâna stângă. Cei doi au primit ajutor medical la faţa locului, iar apoi au ajuns la spital, nefiind internaţi. Proprietarul halelor a decis însă să meargă la o clinică din Capitală pentru a fi văzut de un medic specialist.

Incendiul de la fabrica de reciclare din Fierbinţi-Târg a fost anunţat la 112 după miezul nopţii de joi spre vineri, Sapte maşini de intervenţie de la ISU Ialomiţa, ISU Bucureşti-Ilfov şi de la SVSU Fierbinţi-Târg au fost mobilizate pentru stingerea incendiului de proporţii. Misiunea a fost extrem de dificilă, la un moment dat fiind chiar risc de extindere la casele din apropierea fabricii. De aceea, oamenii din zonă au fost alertaţi însă în cele din urmă nu s-a impus evacuarea lor.

La momentul izbucnirii incendiului, în incinta fabricii erau câţiva paznici şi mai mulţi muncitori dormeau în barăci în curte, însă ei au ieşit singuri şi au anunţat pompierii.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.