Incendiul care a cuprins un depozit de materiale reciclabile din Buzău, pe o suprafaţă de circa 3000 de metri pătraţi şi care a fost stins după aproape 12 ore, a fost provocat de scântei de la o presă de balotat aflată în curtea firmei.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Potrivit purtătorului de cuvânt al ISU Buzău, sublocotenent Vasile Prahoveanu, ancheta privind cauza dezastrului a fost finalizată, iar rezultatele arată că incendiul, care a fost cel mai mare din ultimii ani produs în Buzău, a avut drept cauză scântei mecanice provenite de la un utilaj din curtea societăţii. Este vorba despre o presă de balotat de la care a sărit o scânteie pe deşeurile uşor inflamabile a generat incendiul de proporţii.

Conform sursei citate, focul a mistuit sute de tone de deşeuri de hârtie, deşeuri de materiale plastice şi anvelope.

De asemenea, în urma incendiului au fost distruse două utilaje şi presa de balotat de la care a pornit focul.

Marţi, un incendiu de proporţii a cuprins un depozit de materiale reciclabile şi fier vechi situat la marginea oraşului Buzău. 90 de pompieri cu 18 utilaje din Buzău, Prahova, Vrancea, Brăila şi Ialomiţa au fost mobilizaţi pentru stingerea focului, care a generat un nor uriaş de fum vizibil de la zeci de kilometri de oraş. În incendiu au explodat zeci de butelii de oxigen şi acetilenă, folosite de muncitori în procesul de tăiere a fierului vechi. Incendiul, care a fost cel mai mare din ultimii ani produs la Buzău, a fost stins după aproape 12 ore.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.