Pompierii din Ilfov au intervenit, luni, pentru stingerea unui incendiu izbucnit la un centru comercial din localitatea Afumaţi, fiind trimise iniţial douăzeci de autospeciale. Focul se manifesta violent, cu mari degajări de fum, iar numărul autospecialelor a fost suplimentat. Patru persoane au suferit atac de panică. Trei persoane au fost rănite în incendiu. fiind transportate la spitale din Bucureşti. Pompierii nu pot intra în interiorul depozitului, existând riscul prăbuşirii, dar se lucrează pentru lichidarea ultimelor focare.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

UPDATE - Potrivit ISU Bucureşti-Ilfov, trei persoane au fost rănite în incendiul de la Afumaţi

Este vorba despre un bărbat cu plagă prin taiere la mâna stânga, transportat la Spitalul Floreasca. Bărbatul a încercat să spargă o fereastră. În plus, o femeie însărcinată şi un bărbat, ambii cu expunere la fum, au fost transportaţi la Spitalul Pantelimon.

Pompierii au precizat că nu s-a putut interveni din interiorul halei, întrucât exista riscul prăbuşirii. Pe durata intervenţiei, s-au produs mai multe explozii în interiorul depozitului.

”Nu mai sunt probleme deosebite, se acţionează pentru lichidarea ultimelor focare”, au mai transmis pompierii.

Deocamdată, nu s-a stabilit cauza producerii incendiului.

”Incendiu la un centru comercial în Afumati, propagare rapidă”, au anunat, luni, reprezentanţii ISU Bucureşti-Ilfov.

Sursa citată a precizat că spaţiul cuprins de incendiu are trei mii de metri pătraţi şi au fost trimise iniţial 17 autospeciale de stingere şi trei autoscări. Ulterior, pomierii au decis suplimentarea echipajelor. Astfel, acţionează 28 de autospeciale de stingere, patru autoscari, două maşini de descarcerare şi trei echipaje SMURD. 

Pompierii au transmis că incendiul se manifestă violent şi nu se poate intra în interiorul clădirii.

”Sunt patru pers cu atac de panică la ambulanţele SMURD. Populaţia din zonă este sfătuită să se îndepărteze de locul evenimentului, iar pentru protejarea de fum să închidă ferestrele locuinţelor”, a transmis ISU Bucureşti-Ilfov. 
 
 
ISU a transmis, de altfel, şi un mesaj de avertizare prin sistemul RO-Alert. De asemenea, a fost remis mesaj de avertizare pe panourile electronice stradale. 
 
”Fumul este deplasat de curenţii de aer către Şoseaua de Centură. În depozit se găsesc mase plastice, recipiente sub presiune, vopseluri. Se actionează preponderent de la înălţime cu autoscările. sunt flăcari mari, iar radiaţia termică afectează spaţiile de depozitare învecinate”, au mai transmis pompierii. 
 
 
Aceştia acţionează şi pentru a proteja de foc spaţiile învecinate. 
 
 
viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.