Un puternic incendiu a izbucnit în noaptea de marţi spre miercuri la Institutul de boli cardiovasculare Iaşi, iniţial au fost evacuaţi 18 pacienţi situaţi la etajele superioare ale clădirii, ulterior fiind evacuaţi şi pacienţii de la etajele inferioare. Incendiul a fost stins după şase ore de intervenţie. Reprezentanţii ISU au anunţat, miercuri, că Institutul de Boli Cardiovasculare din Iaşi a fost sancţionat cu avertisment în cursul anului 2017 întrucât nu deţinea autorizaţie de securitate la incendiu. Intervenţiile chirurgicale programate, miercuri, la Institutul de Boli Cardiovasculare din Iaşi au fost sistate, iar pacienţii care ar fi trebuit consultaţi au fost trimişi acasă. Conducerea unităţii anunţă că blocul operator, Secţia ATI, dar şi mai multe saloane au fost afectate de incendiu.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email
CITEȘTE ȘI Intervenţiile chirurgicale la Institutul de Boli Cardiovasculare din Iaşi au fost sistate din cauza incendiului
CITEȘTE ȘI ISU Iaşi: Institutul de Boli Cardiovasculare, sancţionat în 2017 pentru că nu deţinea autorizaţie de securitate la incediu

Pompierii verifică în acest moment, dacă există focare ascunse. 

Conform ISU, suprafaţa afectată este de aproximativ 500 de metri păttraţi.

 

 "ISU IAŞI a fost solicitat la oră 00.30 să intervină pentru stingerea unui increndiu izbucnit la etajul 6 al institutului de boli cardiovasculare.Se intervine pentru lichidare cu 8 ASAS şi autoscară.Un angajat al spitalului a fost surprins într-o încăpere, s-a intoxicat cu fum şi a fost transportat la spital. 18 pacienţi, de la etajele 4 şi 5 au fost evacuaţi în siguranţă", a declarat Silvia Bolohan, purtătorul de cuvânt al ISU Iaşi, conform bzi.ro.

La această oră sunt evacuaţi pacienţii aflaţi la etajele inferioare ale clădirii, mai mulţi pacienţi fiind deja preluaţi şi transportaţi către alte unităţi medicale sau în ckădirea învecinată.

 

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.