Pilotul elicopterului SMURD prăbuşit în Republica Moldova, Doru Gavril, a fost avertizat de turnul de control că în zona Cahul sunt acumulări de nori, relatează Prime TV, care face publice două înregistrări ale discuţiilor dintre acesta şi controlorii de zbor.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Conform sursei citate, prima înregistrare este discuţia dintre pilotul elicopterului aflat pe Aeroportul Chişinău, unde aterizase pentru alimentare, şi cei din turnul de control. Pilotul este pregătit de zbor şi cere permisiunea de decolare către Cahul, informând controlorul de zbor că intenţionează să revină la Chişinău şi că va ateriza pe stadionul "Dinamo".

Imediat după decolare, pilotul ia din nou legătura cu controlorii de trafic aerian. Deşi întreaga discuţie este în limba engleză, al doilea controlor şi pilotul se salută în limba română. Pilotul informează controlorii că părăseşte zona municipiului Chişinău şi estimează ora la care va ateriza la Cahul - 10:55 ora aviatică, ceea ce înseamnă 13:55 ora Moldovei, precizează Prime TV.

În replică controlorul de trafic aerian îl avertizează că în zona Cahul sunt acumulări de nori.

"Am recepţionat!", acestea au fost ultimele cuvinte ale pilotului Doru Gavril.

În înregistrare, se aude ulterior doar apelul controlorului aerian, după ce acesta observase dispariţia elicopterului de pe radar.

Elicopterul SMURD cu cele patru persoane la bord a dispărut de pe radare în jurul orei 14.13, în timp ce se îndrepta spre Cahul pentru a prelua un pacient. Ulterior, autorităţile de la Chişinău au confirmat că elicopterul s-a prăbuşit în zona localităţii Haragâş din raionul Cantemir şi că toate cele patru persoane aflate la bord şi-au pierdut viaţa.

Cei patru membri ai echipajului care şi-au pierdut viaţa în misiune sunt pilotul Doru Gavril, 53 de ani, copilotul - căpitan-comandor Voicu Şocae, 36 de ani, dr. Mihaela Dumea - medic specialist medicină de urgenţă, 39 de ani şi asistentul medical principal Sandu Gabriel, 38 de ani.

Sicriele cu trupurile celor patru au fost aduse, vineri seară, la Iaşi, fiind aşteptate de peste o sută de oameni, în principal colegi, cu aplauze,lacrimi în ochi, cu flori şi lumânări.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.