Două persoane au fost reţinute de poliţiştii din Ilfov într-un dosar de evaziune fiscală şi contrabandă în care există suspiciuni că au fost aduse în ţară cantităţi semnificative de produse textile, fără a fi declarate autorităţilor vamale. Astfel, s-ar fi creat un prejudiciu de 550.000 de lei bugetului de stat.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email
 
Poliţiştii Serviciului de Investigare a Criminalităţii Economice, sub coordonarea Parchetului de pe lângă Tribunalul Ilfov, au făcut, marţi, 20 de percheziţii la punctele de lucru ale unor societăţi comerciale, precum şi la domiciliile unor persoane fizice, în cadrul unui dosar penal în care se fac cercetări pentru evaziune fiscală şi contrabandă.
 
Percheziţiile au avut loc în Ilfov (12) şi Bucureşti (8).
 
”În fapt, în perioada octombrie 2022 şi până în prezent, persoanele vizate de cercetări ar fi introdus pe teritoriul României cantităţi semnificative de produse textile, în regim Cargo, pe care nu le-ar fi declarat autorităţilor vamale competente, iar, ulterior, acestea ar fi fost comercializate pe teritoriul ţării, fără a fi înregistrate în evidenţele contabile ale vreunei societăţi comerciale”, a arătat Inspectoratul de Poliţie Judeţean Ilfov.
 
Prejudiciul creat bugetului de stat este estimat la 550.000 de lei.
 
La percheziţii au fost ridicate şi indisponibilizate sume de bani de peste 100.000 de lei, precum şi mărfuri textile, în valoare de peste 100.000 de euro.
 
La sediul Inspectoratul de Poliţie Judeţean Ilfov au fost duse, pentru cercetări, 12 persoane. În urma probatorului administrat, poliţiştii de la Economic au dispus reţinerea pentru 24 de ore a două persoane, în vârstă de 49 şi 58 de ani, urmând ca miercuri ele să fie prezentate Parchetului de pe lângă Tribunalul Ilfov cu propuneri legale.
viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.