Poliţiştii ilfoveni cercetează două persoane care, în calitate de brokeri, au intermediat un împrumut între o societate comercială şi o instituţie financiară nebancară, ulterior unul dintre suspecţi solicitând debitorului să vireze o parte din datorie într-un cont care îi aparţinea. Anchetatorii au stabilit că prejudiciul în acest dosar depăşeşte suma de 100.000 de lei.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email
”În fapt, în perioada iulie - decembrie 2022, un bărbat de 35 de ani şi o femeie de 53 de ani, având calitatea de brokeri, prin manopere frauduloase, ar fi indus în eroare persoana vătămată, respectiv o societate comercială, prin aceea că ar fi emis «deconturi prime asigurări» falsificate, modalitate în care ar fi încasat necuvenit suma de 102.500 de lei, realizând aparenţa faptului că suma ar fi fost încasată în numele unei instituţii financiare nebancare, instituţie emitentă a unei scrisori de garanţie de bună execuţie, în favoarea persoanei vătămate”, informează, miercuri, oficialii Inspectoratului de Poliţie Judeţean Ilfov.
 
În cursul zilei de marţi, poliţiştii Serviciului de Investigare a Criminalităţii Economice Ilfov au făcut în acest dosar patru percheziţii, două la sediile unor societăţi comerciale şi două domiciliile suspecţilor, în urma descinderilor descoperind şi indisponibilizând mai multe înscrisuri, în vederea continuării cercetărilor.
 
Surse judiciare au precizat, pentru News.ro, că cei doi brokeri au intermediat un împrumut în valoare de aproape 200.000 de lei între o IFN şi o societate comercială. Debitorul ar fi trebuit să returneze creditul în trei tranşe, prima de aproximativ 75.000 de lei, următoarele două fiind de aproximativ 65.000 de lei fiecare.
 
După returnarea primei tranşe, unul dintre brokeri, bărbatul, la îndemnul femeii, l-a contactat pe debitor şi i-a transmis că banii datoraţi trebuie viraţi în alt cont. Debitorul a continuat să plătească datoria în contul indicat, însă nu toţi banii au ajuns la creditor, brokerul oprindu-şi peste 100.000 de lei. La un moment dat, împrumutatul a fost contactat de reprezentanţii instituţiei care îl creditase şi care l-au înştiinţat că este în întârziere cu plăţile. Astfel, atât cei de la IFN, cât şi administratorul firmei care luase împrumutul şi-au dat seama că au fost înşelaţi. Instituţia creditoare este cea care a depus plângerea la Poliţie, au precizat sursele citate. 
 
Cei doi brokeri au fost iniţial reţinuţi, pentru 24 de ore, ulterior procurorul de caz din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Buftea dispunând măsura controlului judiciar pentru 60 de zile, faţă de aceştia, sub acuzaţiile de înşelăciune şi fals în înscrisuri sub semnătură privată, în formă continuată.
viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.