Vremea nefavorabilă din ultimele 24 de ore a produs efecte în 12 localităţi din opt judeţe, intervenindu-se pentru evacuarea apei din case şi gospodării, dar şi pentru îndepărtarea copacilor doborâţi de vânt, anunţă reprezentanţii Inspectoratului General pentru Situaţii de Urgenţă (IGSU). Au fost emise 65 de atenţionări şi avertizări hidro-meteorologice, care au vizat manifestarea fenomenelor periculoase imediate.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Potrivit IGSU, în ultimele 24 de ore, vremea nefavorabilă - caracterizată de intensificări ale vântului, ploi abundente şi scurgeri de pe versanţi - a produs efecte în 12 localităţi din judeţele Argeş, Maramureş, Mureş, Prahova, Satu Mare, Sălaj, Timiş şi Vâlcea.

Totodată, în această perioadă au fost emise 65 de atenţionări şi avertizări hidro-meteorologice, care au vizat manifestarea fenomenelor periculoase imediate.

În urma ploilor abundente, pompierii au acţionat pentru evacuarea apei din 7 case, 18 curţi, şi 10 subsoluri. De asemenea, în judeţele Mureş, Prahova şi Timiş s-a intervenit cu accesorii grele de descarcerare pentru îndepărtarea a 3 arbori căzuţi pe căile de transport.

”O situaţie deosebită s-a înregistrat în localitatea prahoveană Bobolia, unde în urma unei viituri produse pe pârâul Tisa, un bărbat de 65 de ani a fost surprins de viitură, însă a fost recuperat imediat de către localnici. Ulterior sosirii la faţa locului a pompierilor militari, bărbatul a fost asistat medical de către un echipaj SMURD şi a fost transportat la spital”, anunţă IGSU. 

Sursa citată precizează că la această oră nu sunt persoane blocate, evacuate sau rănite din cauza manifestării fenomenelor meteorologice periculoase.

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.