Salvatorii au acţionat în 16 localităţi din 6 judeţe. încă de la intrarea în vigoare a codurilor de vreme nefavorabilă, anunţă luni IGSU, precizând că misiunile în sprijinul comunităţilor afectate din judeţul Dolj c ontinuă.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email
”Încă de la intrarea în vigoare a codurilor de vreme nefavorabilă, pompierii au fost la datorie pentru gestionarea în cele mai bune condiţii a efectelor înregistrate şi preîntâmpinarea situaţiilor care puteau pune în pericol viaţa şi bunurile comunităţilor. Astfel, în ultimele 24 de ore, salvatorii au acţionat în 16 localităţi din 6 judeţe (Alba, Bistriţa- Năsăud, Cluj, Dolj, Hunedoara şi Sălaj), unde s-a intervenit pentru evacuarea apei din 16 case, 9 curţi, 8 beciuri, 1 subsol de bloc, 1 anexă, 7 străzi, precum şi pentru degajarea unor elemente de construcţie de la 18 imobile şi a 10 copaci căzuţi pe carosabil, fiind afectate 19 autoturisme”, transmite IGSU.
Totodată, în municipiul Craiova, 5 persoane s-au autoevacuat din 2 autoturisme surprinse de ape, fără a avea probleme medicale.
 
La acest moment, pompierii salvatori desfăşoară misiuni în sprijinul comunităţilor afectate din judeţul Dolj. 
 
”Pentru intervenţia promptă la solicitările cetăţenilor aflaţi în dificultate, salvatorii rămân la datorie, iar dinamica evenimentelor din teren va fi atent monitorizată de Centrul Operațional Național, pentru dispunerea imediată a măsurilor menite să asigure optimizarea misiunilor de răspuns orientate spre salvarea de vieți”, dă asigurări IGSU.
viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.