Pompierii au avut, în minivacanţa de Sfânta Maria, peste 6.000 de intervenţii, între care aproape 350 de incendii, potrivit datelor transmise, luni, de către Inspectoratul General pentru Situaţii de Urgenţă (IGSU). Cinci mii de persoane au avut nevoie de intervenţia echipajelor SMURD, fiind desfăşurare şi 23 de misiuni de descarcerare.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Potrivit IGSU, în perioada 15 – 19 august, la nivel naţional au fost gestionate 6.029 intervenţii, salvatorii fiind solicitaţi la 349 misiuni de stingere a incendiilor, 5.000 cazuri SMURD (4977 pentru acordarea primului ajutor calificat şi 23 misiuni de descarcerare), precum şi la 1.029 acţiuni pentru protecţia comunităţilor.

De asemenea, în cele cinci zile, 5.032 persoane au fost asistate de către pompierii care încadrează echipajele de prim-ajutor calificat şi terapie intensivă mobilă, iar alte 49 de persoane aflate în dificultate au fost salvate din medii ostile vieţii.

”În această minivacanţă, inspectorii de prevenire au desfăşurat 236 de verificări pe linia prevenirii situaţiilor de urgenţă la unităţi turistice şi operatori economici din diverse domenii de activitate, în urma cărora au fost aplicate 360 de amenzi contravenţionale, în cuantum de 96.500 lei”, au transmis reprezentanţii IGSU.

Potrivit acestora, pe timpul controalelor nu au fost constatate încălcări grave ale cerinţei de securitate la incendiu, care să impună aplicarea măsurii complementare de oprire a funcţionării obiectivelor verificate.

Totodată, în această perioadă, IGSU a dispus măsuri suplimentare pentru dislocarea unor echipaje operative de stingere a incendiilor, descarcerare şi acordare a primului ajutor calificat, care să asigure intervenţia operativă în drumul spre litoral, respectiv autostrăzile A2 şi A4.

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.