Inspectoratul General pentru Situaţii de Urgenţă (IGSU) transmite, luni, că în luna iunie a acestui an a pus la dispoziţia procurorilor Parchetului Militar înscrisuri, iar angajaţi ai instituţiei au fost citaţi pentru a da declaraţii într-un dosar penal care îl vizează pe inspectorul general adjunct al IGSU. Precizarea este făcută în contextul în care Libertatea a scris despre generalul Cristian Radu că a comis un accident rutier, în timp ce s-ar fi aflat sub influenţa alcoolului la volanul maşinii de serviciu, şi i-a cerut şoferului său, aflat pe scaunul din dreapta, să îşi asume vina.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email
„Instituţia noastră a fost solicitată, în luna iunie a.c., de către Parchetul Militar de pe lângă Curtea Militară de Apel Bucureşti, prin punerea la dispoziţie a unor înscrisuri şi citarea unor angajaţi ai IGSU, destinate verificării aspectelor care fac obiectul unui dosar penal. Pentru derularea în cele mai bune condiţii a anchetei penale, Inspectoratul General pentru Situaţii de Urgenţă manifestă întreaga deschidere şi disponibilitate la colaborare în raport structurile abilitate, prin transmiterea tuturor informaţiilor necesare pe timpul desfăşurării cercetărilor. În funcţie de concluziile anchetei, instituţia noastră va dispune măsurile legale care se vor impune”, este punctul de vedere al IGSU transmis luni. 
Oficialii IGSU precizează, că „în ceea ce priveşte derularea unei anchete interne, în conformitate cu procedurile specifice aplicabile unor astfel de situaţii, aceasta se suspendă de drept, odată cu deschiderea unei anchete penale”. 
Libertatea a publicat, luni dimineaţă, un articol în care dezvăluie că pe 8 noiembrie 2021, în jurul orei 7.30 adjunctul şefului IGSU, Cristian Radu, care la acel moment deţinea gradul de colonel, a fost implicat într-un accident rutier pe şoseaua Mihai Bravu din Bucureşti, în timp ce se afla la volanul maşinii de serviciu, un Volkswagen Passat motor de 2800 cmc şi 180 de cai putere. 
Conform sursei citate, în maşină, pe locul din dreapta, se afla şoferul lui Cristian Radu, care ar fi declarat la Parchet că Radu era sub influenţa băuturilor alcoolice, pentru că băuse până târziu în noapte.
„Pe şoseaua Mihai Bravu, Radu a pornit luminile de avertizare speciale, cu care sunt dotate şi maşinile «civile» ale şefilor pompierilor. El a intrat pe şinele de tramvai, cu viteză mare. Potrivit mărturiei plutonierului, consemnată în dosarul penal, maşina a atins şi 120-140 km/h.  În staţia de tramvai Laborator, vizavi de KFC Mihai Bravu, Cristian Radu a văzut un pieton care traversa strada regulamentar. Omul de pe trecere s-a grăbit şi el, avea o trotinetă. Maşina avea viteză foarte mare, aşa că Radu a tras de volan ca să-l evite pe pieton şi s-a izbit de refugiul staţiei de tramvai, aflată la jumătatea distanţei dintre Calea Vitan şi Calea Dudeşti”, scrie Libertatea. 
Articolul precizează că Radu şi şoferul său au fost răniţi, însă adjunctul şefului IGSU i-a cerut subalternului săi să declare că el se afla la volan şi că nu există victime ale accidentului. 
Autovehiculul avariat ar fi fost „ascuns” într-o bază de reparaţii a MAI. 
La mai puţin de o lună de la incident, pe 1 decembrie 2021, Cristian Radu a fost înaintat de către preşedintele  Klaus Iohannis în gradul de general de brigadă cu o stea
viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.