Poliţiştii Direcţiei de Investigare a Criminalităţii Economice din cadrul Inspectoratului General al Poliţiei Române fac vineri dimineaţă şase percheziţii domiciliare, în Bucureşti şi în judeţul Ilfov, într-un dosar penal aflat în supravegherea Parchetului de pe lângă Tribunalul Bucureşti, în care au loc cercetări cu privire la săvârşirea de infracţiuni de evaziune fiscală.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email
”Cercetările privesc societăţi care îşi desfăşoară activitatea în domeniul construcţiilor şi transporturilor rutiere, în legătură cu înregistrarea în evidenţa contabilă de cheltuieli care ar avea la bază operaţiuni fictive, în baza unor facturi emise în numele unor societăţi ce nu ar fi efectuat livrările de bunuri ori prestările de servicii, cu impact negativ atât asupra mediului de afaceri, cât şi asupra bugetului de stat”, precizează IGPR.
 
În cauză, 15 persoane sunt urmărite penal, fiind stabilit un prejudiciu, în cuantum de 9 milioane de lei.
 
De asemenea, vor avea loc şi 7 verificări la sediile sociale şi punctele de lucru ale societăţilor implicate în mecanismul infracţional şi vor fi puse în executare 15 mandate de aducere emise pe numele persoanelor cercetate în dosar.
 
”Mandatele de aducere sunt emise în scopul identificării bănuiţilor şi conducerii la sediul Direcţiei de Investigare a Criminalităţii Economice, pentru aducerea la cunoştinţă a calităţii procesuale, a drepturilor şi obligaţiilor aferente şi audierii în calitate de persoană bănuită, precum şi instituirii de măsuri asigurătorii cu privire la bunurile mobile şi imobile deţinute de 10 bănuiţi”, precizează IGPR.
viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.