Poliţiştii şi procurorii DIICOT au desfăşurat în ultimele două săptămâni 28 de percheziţii, 4 acţiuni de prindere în flagrant delict în cadrul unor acţiuni vizând grupări specializate în trafic de persoane şi de migranţi, criminalitate informatică, trafic şi consum ilicit de droguri, 13 persoane fiind arestate preventiv. Au fost ridicate 5 kilograme de heroină, un autoturism, 28 de telefoane mobile ăi sume de bani.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email
”În perioada 22 decembrie 2023 – 4 ianuarie a.c., poliţiştii din cadrul structurilor de combatere a criminalităţii organizate, împreună cu procurorii D.I.I.C.O.T., au efectuat 12 acţiuni operative (dintre care 3 de amploare), pentru destructurarea grupurilor infracţionale specializate în trafic de persoane şi de migranţi, criminalitate informatică, trafic şi consum ilicit de droguri. În cadrul acestora, au fost efectuate 28 de percheziţii domiciliare şi 4 acţiuni de prindere în flagrant delict, fiind derulate activităţi investigative pentru probarea activităţii infracţionale a 27 de persoane”, anunţă sâmbătă IGPR.
 
În cadrul dosarelor penale instrumentate, au fost emise 15 ordonanţe de reţinere şi 13 mandate de arestare preventivă. De asemenea, faţă de 3 persoane, a fost luată măsura controlului judiciar.
 
În urma activităţilor, au fost descoperite şi ridicate aproximativ 5 kilograme de heroină, 2,4 kilograme de canabis, 1,1 kilograme de alte droguri sintetice, 25 de grame de cocaină, 1.440 de diverse comprimate, 10 grindere şi 3 cântare.
 
De asemenea, au fost indisponibilizate un autoturism, 38 de telefoane mobile, o armă, 97 de bucăţi de muniţie, 81.610 lei, 5.840 de euro, 60 de lire sterline şi echivalentul a 1.500 de lei în alte monede.
 
Activităţile au beneficiat de suportul de specialitate al Direcţiei Operaţiuni Speciale din cadrul Poliţiei Române.
 
În cadrul acţiunilor, alături de poliţiştii din cadrul structurilor de combatere a criminalităţii organizate, au participat luptătorii Serviciului pentru Intervenţii şi Acţiuni Speciale, poliţişti din cadrul inspectoratelor de poliţie judeţene, precum şi jandarmi.
viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.